Nekut

Perinteiset kermanekut ovat myös herkullinen joululahjavinkki! Pakkaa nekut sellofaanipussiin ja sido kauniilla narulla.

noin 25 kpl

75 minuuttia

Arviot (120 kpl)

Ainekset

4 dl kuohukermaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 dl Dansukker Taloussokeria
75 g manteleita hienoksi rouhittuna

Ohjeet

Mittaa kerma, siirappi ja sokeri kattilaan. Keitä silloin tällöin sekoitellen. Nekkuseos on valmista kun pisara seosta kylmään veteen tiputettuna kovettuu. Tai mittaa lämpötila korkeaa lämpöä kestävällä mittarilla. Nekkuseos on valmis kun lämpömittari näyttää 120 astetta. (Keittäminen miedolla lämmöllä kestää noin 75 minuuttia.) Sekoita mantelirouhe joukkoon.

Nekkumassan kiehuessa on aikaa pyöräyttää pienet nekkutötteröt noin 12x12 cm:n kokoisiksi leikatuista leivinpaperipaloista. Lukitse tötterön terävä kärki kierteellä ja työnnä tötteröt pullonsuihin pystyyn tai munakennoon jonka kanteen on leikattu reiät. Tee nekkutikut vahvoista grillitikuista, katkaise terävät kärjet pois. Annostele nekkumassa pienellä kauhalla tötteröihin ja työnnä tikut massaan. Anna nekkujen jähmettyä viileässä. Säilytä jääkaapissa.

Ole huolellinen ja varovainen kuuman nekkumassan kanssa. Älä anna pienten lasten touhuta kuuman massan kanssa.

Herkullinen lahjavinkki!
Pakkaa nekut sellofaanipussiin, sido kauniilla narulla. Vie lahjaksi. Kerro lahjan saajalle, että nekut säilytetään jääkaapissa (muuten ne pehmenevät).

Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.