Nekut

Perinteiset kermanekut ovat myös herkullinen joululahjavinkki! Pakkaa nekut sellofaanipussiin ja sido kauniilla narulla.

noin 25 kpl

75 minuuttia

Arviot (170 kpl)

Ainekset

4 dl kuohukermaa
3 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 dl Dansukker Taloussokeria
75 g manteleita hienoksi rouhittuna

Ohjeet

Mittaa kerma, siirappi ja sokeri kattilaan. Keitä silloin tällöin sekoitellen. Nekkuseos on valmista kun pisara seosta kylmään veteen tiputettuna kovettuu. Tai mittaa lämpötila korkeaa lämpöä kestävällä mittarilla. Nekkuseos on valmis kun lämpömittari näyttää 120 astetta. (Keittäminen miedolla lämmöllä kestää noin 75 minuuttia.) Sekoita mantelirouhe joukkoon.

Nekkumassan kiehuessa on aikaa pyöräyttää pienet nekkutötteröt noin 12x12 cm:n kokoisiksi leikatuista leivinpaperipaloista. Lukitse tötterön terävä kärki kierteellä ja työnnä tötteröt pullonsuihin pystyyn tai munakennoon jonka kanteen on leikattu reiät. Tee nekkutikut vahvoista grillitikuista, katkaise terävät kärjet pois. Annostele nekkumassa pienellä kauhalla tötteröihin ja työnnä tikut massaan. Anna nekkujen jähmettyä viileässä. Säilytä jääkaapissa.

Ole huolellinen ja varovainen kuuman nekkumassan kanssa. Älä anna pienten lasten touhuta kuuman massan kanssa.

Herkullinen lahjavinkki!
Pakkaa nekut sellofaanipussiin, sido kauniilla narulla. Vie lahjaksi. Kerro lahjan saajalle, että nekut säilytetään jääkaapissa (muuten ne pehmenevät).

Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.