Nekut - tikkunekut - joulumakeiset - Dansukker

Nekut

noin 25 kpl 75 minuuttia
Perinteiset kermanekut ovat myös herkullinen joululahjavinkki! Pakkaa nekut sellofaanipussiin ja sido kauniilla narulla.
Nekut
Arvioi: (123kpl)

Ainekset

  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 75 g manteleita hienoksi rouhittuna

Mittaa kerma, siirappi ja sokeri kattilaan. Keitä silloin tällöin sekoitellen. Nekkuseos on valmista kun pisara seosta kylmään veteen tiputettuna kovettuu. Tai mittaa lämpötila korkeaa lämpöä kestävällä mittarilla. Nekkuseos on valmis kun lämpömittari näyttää 120 astetta. (Keittäminen miedolla lämmöllä kestää noin 75 minuuttia.) Sekoita mantelirouhe joukkoon.

Nekkumassan kiehuessa on aikaa pyöräyttää pienet nekkutötteröt noin 12x12 cm:n kokoisiksi leikatuista leivinpaperipaloista. Lukitse tötterön terävä kärki kierteellä ja työnnä tötteröt pullonsuihin pystyyn tai munakennoon jonka kanteen on leikattu reiät. Tee nekkutikut vahvoista grillitikuista, katkaise terävät kärjet pois. Annostele nekkumassa pienellä kauhalla tötteröihin ja työnnä tikut massaan. Anna nekkujen jähmettyä viileässä. Säilytä jääkaapissa.

Ole huolellinen ja varovainen kuuman nekkumassan kanssa. Älä anna pienten lasten touhuta kuuman massan kanssa.

Herkullinen lahjavinkki!
Pakkaa nekut sellofaanipussiin, sido kauniilla narulla. Vie lahjaksi. Kerro lahjan saajalle, että nekut säilytetään jääkaapissa (muuten ne pehmenevät).

Säilyvyys jääkaapissa pari viikkoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;