Taateli-vaniljakierteet

Leivo taateli-vaniljakierteet adventtina! Näissä herkullisissa joulupullissa on ihanan mehevä taateli-siirappitäyte. Sitruunankuoriraaste on piste iin päälle!

24 kpl

PT1H

2 tuntia

Arviot (43 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl hienonnettua kardemummaa
15–16 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
huoneenlämpöisenä
Täyte
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 1/2 dl vettä
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
5 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl sitruunasta puristettua mehua
1–2 luomusitruunan kuoriraaste

Ohjeet

Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, lisää suola, siirappi ja kardemumma. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Pilko taatelit kattilaan. Lisää siirappi ja vesi. Keitä 3–5 minuuttia, kunnes taateliseos näyttää kiisselimäiseltä. Kaada seos laakeaan astiaan ja jäähdytä. Lisää vaniljasokeri ja pehmeä rasva hyvin sekoittaen joukkoon.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 50 x 35 cm). Levitä täyte puolelle taikinalevylle pystysuunnassa. Taita täytteetön puoli täytteen päälle. Leikkaa levystä 12 nauhaa terävällä veitsellä tai pizzaleikkurilla. Kiepauta nauhat kierteelle, pyöräytä pulliksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Peitä ja kohota.

Voitele kohonneet pullat rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 220 asteessa 12–14 minuuttia, paistoaika riippuu pullien koosta.

Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu, siirrä kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet pullat.

Ripottele sitruunankuoriraastetta kuorrutteen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.