Taateli-vaniljakierteet

Leivo taateli-vaniljakierteet adventtina! Näissä herkullisissa joulupullissa on ihanan mehevä taateli-siirappitäyte. Sitruunankuoriraaste on piste iin päälle!

24 kpl

2 tuntia

Arviot (42 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl hienonnettua kardemummaa
15–16 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
huoneenlämpöisenä
Täyte
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 1/2 dl vettä
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
5 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl sitruunasta puristettua mehua
1–2 luomusitruunan kuoriraaste

Ohjeet

Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, lisää suola, siirappi ja kardemumma. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Pilko taatelit kattilaan. Lisää siirappi ja vesi. Keitä 3–5 minuuttia, kunnes taateliseos näyttää kiisselimäiseltä. Kaada seos laakeaan astiaan ja jäähdytä. Lisää vaniljasokeri ja pehmeä rasva hyvin sekoittaen joukkoon.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 50 x 35 cm). Levitä täyte puolelle taikinalevylle pystysuunnassa. Taita täytteetön puoli täytteen päälle. Leikkaa levystä 12 nauhaa terävällä veitsellä tai pizzaleikkurilla. Kiepauta nauhat kierteelle, pyöräytä pulliksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Peitä ja kohota.

Voitele kohonneet pullat rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 220 asteessa 12–14 minuuttia, paistoaika riippuu pullien koosta.

Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu, siirrä kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet pullat.

Ripottele sitruunankuoriraastetta kuorrutteen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!