Tumma Siirappi (1 kg:n tölkki)

Tumma Siirappi (1 kg:n tölkki)

Tumma Siirappi (1 kg:n tölkki)

Tumma Siirappi on tuonut joulun maun suomalaisille jo sukupolvien ajan. Suomen Sokerin siirappimestarit valmistavat sitä suurella sydämellä Kirkkonummella.

Dansukker Tumma Siirappi on voimakasarominen sokerisiirappi, joka sopii monipuolisesti leivontaan, jälkiruokiin ja ruokien maustamiseen.

Tumman Siirapin luonnollinen, vahva maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo’osta. Se antaa makua ja mehevyyttä leivonnaisiin ja maustaa liha- ja kasvisruoat, kastikkeet ja marinadit.

Gluteeniton Tumma Siirappi sopii moneen. Kokeile ja käytä siirappia mm.
- piparkakkuihin
- maustekakkuihin ja muihin leivonnaisiin
- saaristolaisleipään ja muihin leipiin
- uuniomeniin ja omenapaistoksiin
- kaalikääryleisiin ja muihin kaaliruokiin
- pata- ja laatikkoruokiin
- itämaisten ruokien maustamiseen
- lihakastikkeisiin ja -marinadeihin

Tumman Siirapin 1 kg:n pakkaus on kierrätettävä, muovikorkilla varustettu nestekartonkitölkki, josta on kätevä annostella.

Ainekset: Siirappi

Ravintosisältö/100 g

 

Energiaa 1350 kJ/318 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 79 g
- josta sokereita 74 g
Proteiinia 0,1 g
Suolaa 0,07 g


Säilytys: Huoneenlämmössä. Jääkaapissa siirappi voi kiteytyä.

Muuntosuhde: 1 dl = 140 g

Valmistettu Suomessa.

Sokerin alkuperä: EU ja muu kuin EU.

Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.

Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.

Tumma Siirappi 1 kg

Tutustu tummien sokerituotteiden houkutteleviin makumaailmoihin »

 


 

Hae reseptejä »

 


Usein kysyttyä Dansukker-sokereista

;