Maistuvia luumujälkiruokia ja -marmeladeja

Luumuja viljeltiin Välimeren maissa jo antiikin aikana. Erilaisia luumulajikkeita on nykyään noin 2 000. Luumuista voi tehdä paljon muutakin kuin nauttia niitä sellaisenaan. Olemme koonneet sivustollemme joukon jälkiruoka- ja marmeladireseptejä. Tee vaikkapa luumuhilloketta, joka korostaa juuston hyvää makua. 

Luumugalette

Hedelmäpannacotta

Luumusiirappi

Luumumurupiirakka

Kriikunasose

Luumu- tai kriikunamarmeladi

Toscaluumut

Luumupiirakka

Luumupaistos

Hedelmäinen toscapiiras

Mantelinen luumumarmeladi

Omena-luumuhillo

Luumuhilloke juustolle

Aurinko purkissa

Mausteinen luumuhillo

Usein kysyttyjä kysymyksiä tuoreista luumuista resepteissä

Luumut pehmenevät 5–10 minuutissa keitettäessä, riippuen kypsyydestä ja käyttötarkoituksesta.

Ei tarvitse – kuori pehmenee keitettäessä ja tuo makua sekä väriä, mutta halutessa sen voi poistaa siivilöimällä.

Luumut voi säilöä hilloksi, marmeladiksi, mehuksi, chutneyksi tai pakastaa puolikkaina ilman kiviä. Myös kuivaaminen on hyvä vaihtoehto.

 

Tuoreet luumut säilyvät jääkaapissa noin 5–7 päivää. Säilytä viileässä ja erillään muista hedelmistä.

Poista kivet, paloittele ja keitä sokerin ja pienen vesimäärän kanssa, kunnes luumut pehmenevät – mausta halutessasi kanelilla tai vaniljalla.

Kyllä, luumuista saa täyteläisen ja aromikkaan hillon, joka sopii erinomaisesti paahtoleivälle, puuroon tai leivontaan. Mausta hillo halutessasi kanelilla, kardemummalla, sitruunalla tai lorauksella konjakkia.

Kypsä luumu on pehmeä, mehukas ja irtoaa kevyesti kannastaan – väri on syvä ja tuoksu makea.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!