Maistuvia luumujälkiruokia ja -marmeladeja

Luumuja viljeltiin Välimeren maissa jo antiikin aikana. Erilaisia luumulajikkeita on nykyään noin 2 000. Luumuista voi tehdä paljon muutakin kuin nauttia niitä sellaisenaan. Olemme koonneet sivustollemme joukon jälkiruoka- ja marmeladireseptejä. Tee vaikkapa luumuhilloketta, joka korostaa juuston hyvää makua. 

Luumugalette

Hedelmäpannacotta

Luumusiirappi

Luumumurupiirakka

Kriikunasose

Luumu- tai kriikunamarmeladi

Toscaluumut

Luumupiirakka

Luumupaistos

Hedelmäinen toscapiiras

Mantelinen luumumarmeladi

Omena-luumuhillo

Luumuhilloke juustolle

Aurinko purkissa

Mausteinen luumuhillo

Usein kysyttyjä kysymyksiä tuoreista luumuista resepteissä

Luumut pehmenevät 5–10 minuutissa keitettäessä, riippuen kypsyydestä ja käyttötarkoituksesta.

Ei tarvitse – kuori pehmenee keitettäessä ja tuo makua sekä väriä, mutta halutessa sen voi poistaa siivilöimällä.

Luumut voi säilöä hilloksi, marmeladiksi, mehuksi, chutneyksi tai pakastaa puolikkaina ilman kiviä. Myös kuivaaminen on hyvä vaihtoehto.

 

Tuoreet luumut säilyvät jääkaapissa noin 5–7 päivää. Säilytä viileässä ja erillään muista hedelmistä.

Poista kivet, paloittele ja keitä sokerin ja pienen vesimäärän kanssa, kunnes luumut pehmenevät – mausta halutessasi kanelilla tai vaniljalla.

Kyllä, luumuista saa täyteläisen ja aromikkaan hillon, joka sopii erinomaisesti paahtoleivälle, puuroon tai leivontaan. Mausta hillo halutessasi kanelilla, kardemummalla, sitruunalla tai lorauksella konjakkia.

Kypsä luumu on pehmeä, mehukas ja irtoaa kevyesti kannastaan – väri on syvä ja tuoksu makea.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Omena-kanelitoffee

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Viikuna-omenamarmeladi

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.