Maistuvia luumujälkiruokia ja -marmeladeja

Luumuja viljeltiin Välimeren maissa jo antiikin aikana. Erilaisia luumulajikkeita on nykyään noin 2 000. Luumuista voi tehdä paljon muutakin kuin nauttia niitä sellaisenaan. Olemme koonneet sivustollemme joukon jälkiruoka- ja marmeladireseptejä. Tee vaikkapa luumuhilloketta, joka korostaa juuston hyvää makua. 

Luumugalette

Hedelmäpannacotta

Luumusiirappi

Luumumurupiirakka

Kriikunasose

Luumu- tai kriikunamarmeladi

Toscaluumut

Luumupiirakka

Luumupaistos

Hedelmäinen toscapiiras

Mantelinen luumumarmeladi

Omena-luumuhillo

Luumuhilloke juustolle

Aurinko purkissa

Mausteinen luumuhillo

Usein kysyttyjä kysymyksiä tuoreista luumuista resepteissä

Luumut pehmenevät 5–10 minuutissa keitettäessä, riippuen kypsyydestä ja käyttötarkoituksesta.

Ei tarvitse – kuori pehmenee keitettäessä ja tuo makua sekä väriä, mutta halutessa sen voi poistaa siivilöimällä.

Luumut voi säilöä hilloksi, marmeladiksi, mehuksi, chutneyksi tai pakastaa puolikkaina ilman kiviä. Myös kuivaaminen on hyvä vaihtoehto.

 

Tuoreet luumut säilyvät jääkaapissa noin 5–7 päivää. Säilytä viileässä ja erillään muista hedelmistä.

Poista kivet, paloittele ja keitä sokerin ja pienen vesimäärän kanssa, kunnes luumut pehmenevät – mausta halutessasi kanelilla tai vaniljalla.

Kyllä, luumuista saa täyteläisen ja aromikkaan hillon, joka sopii erinomaisesti paahtoleivälle, puuroon tai leivontaan. Mausta hillo halutessasi kanelilla, kardemummalla, sitruunalla tai lorauksella konjakkia.

Kypsä luumu on pehmeä, mehukas ja irtoaa kevyesti kannastaan – väri on syvä ja tuoksu makea.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?