Luumusiirappi tuoreista luumuista - Dansukker

Luumusiirappi

1 tunti
Tuoreista luumuista keitetty makusiirappi sopii juomiin, luonnonjogurttiin, viiliin tai vaikkapa pannukakun päälle sekä ruokien maustamiseen.
Luumusiirappi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g tuoreita luumuja
  • 5 dl vettä
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria

Pane huuhdotut ja pilkotut luumut (kivet voit poistaa tai jättää) kattilaan. Kaada vesi päälle. Anna kiehua hiljaa poristen kauniin punaiseksi mehuksi. Siivilöi. Kaada mehu kattilaan (3–4 dl), lisää sokeri ja keitä 10–15 minuuttia kunnes liemi on siirappimaista. Jäähdytä. Liemen siirappimaisuus lisääntyy jäähtyessä. Säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Vinkki!
Lisää makusiirappia juomiin, luonnonjogurttiin, viiliin tai vaikkapa pannukakun päälle. Se sopii mainiosti myös eri ruokien maustamiseen ja jälkiruokien koristeluun.

Katso resepti: Luumuglögi (alkoholiton)

Reseptin on laatinut

Dansukker

;