Ainekset
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 1/2–4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
noin 5–7 tuoretta luumua
Ohjeet
Voitele pyöreä piirakkavuoka (halk. 25 cm).
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Anna jäähtyä hiukan.
Painele 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Huuhtele luumut ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi ja asettele piirakkapohjalle. Murustele päälle lopputaikina.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Vinkki!
Luumujen tilalla voit käyttää omenoita tai muita hedelmiä, marjoja tai vaikkapa raparperia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.