Luumumurupiirakka

Leivo helppo ja nopea luumumurupiirakka tuoreista luumuista. Herkullista makua ja rapeutta taikinaan antaa fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Voit tehdä murupiiraan myös omenoista tai marjoista.

6–8 annosta

n. 1 tunti

Arviot (14 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 1/2–4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
noin 5–7 tuoretta luumua

Ohjeet

Voitele pyöreä piirakkavuoka (halk. 25 cm).

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Anna jäähtyä hiukan.

Painele 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele luumut ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi ja asettele piirakkapohjalle. Murustele päälle lopputaikina.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Vinkki!
Luumujen tilalla voit käyttää omenoita tai muita hedelmiä, marjoja tai vaikkapa raparperia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.