Luumumurupiirakka

Leivo helppo ja nopea luumumurupiirakka tuoreista luumuista. Herkullista makua ja rapeutta taikinaan antaa fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Voit tehdä murupiiraan myös omenoista tai marjoista.

6–8 annosta

n. 1 tunti

Arviot (1 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 1/2–4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
noin 5–7 tuoretta luumua

Ohjeet

Voitele pyöreä piirakkavuoka (halk. 25 cm).

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Anna jäähtyä hiukan.

Painele 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele luumut ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi ja asettele piirakkapohjalle. Murustele päälle lopputaikina.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Vinkki!
Luumujen tilalla voit käyttää omenoita tai muita hedelmiä, marjoja tai vaikkapa raparperia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.