Ainekset
200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 1/2–4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
noin 5–7 tuoretta luumua
Ohjeet
Voitele pyöreä piirakkavuoka (halk. 25 cm).
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Anna jäähtyä hiukan.
Painele 2/3 taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Huuhtele luumut ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi ja asettele piirakkapohjalle. Murustele päälle lopputaikina.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Vinkki!
Luumujen tilalla voit käyttää omenoita tai muita hedelmiä, marjoja tai vaikkapa raparperia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!