Ainekset
500 g (noin 7,5 dl) kriikunoita
1 dl vettä
250 g (noin 3 dl) Dansukker Hillosokeria
(tilkka tummaa rommia)
Ohjeet
Huuhtele kriikunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kriikunat siinä pehmeiksi. Siivilöi kriikunoiden siemenet pois massasta joko siivilän läpi painellen tai sosemyllyllä.
Kuumenna kriikunasose hillosokerin kanssa ja keitä 20 minuuttia. Mausta hillo halutessasi tilkalla rommia. Tölkitä ja säilytä viileässä.
Kriikunasose sopii hyvin juustojen kanssa nautittavaksi ja on maukasta esim. pannukakun päällä.
Vinkki!
Voit lisätä kriikuna-hillosokeriseokseen ennen keittämistä mausteeksi kanelitangon tai pari tähtianista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.