Kriikunasose

Kriikunoista voit keittää pehmeää sosetta maustettuna kanelitangoilla tai tähtianiksella.

5 dl

1 tunti

Arviot (284 kpl)

Ainekset

500 g (noin 7,5 dl) kriikunoita
1 dl vettä
250 g (noin 3 dl) Dansukker Hillosokeria
(tilkka tummaa rommia)

Ohjeet

Huuhtele kriikunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kriikunat siinä pehmeiksi. Siivilöi kriikunoiden siemenet pois massasta joko siivilän läpi painellen tai sosemyllyllä.

Kuumenna kriikunasose hillosokerin kanssa ja keitä 20 minuuttia. Mausta hillo halutessasi tilkalla rommia. Tölkitä ja säilytä viileässä.

Kriikunasose sopii hyvin juustojen kanssa nautittavaksi ja on maukasta esim. pannukakun päällä.

Vinkki! 
Voit lisätä kriikuna-hillosokeriseokseen ennen keittämistä mausteeksi kanelitangon tai pari tähtianista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?