Ainekset
500 g (noin 7,5 dl) kriikunoita
1 dl vettä
250 g (noin 3 dl) Dansukker Hillosokeria
(tilkka tummaa rommia)
Ohjeet
Huuhtele kriikunat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kriikunat siinä pehmeiksi. Siivilöi kriikunoiden siemenet pois massasta joko siivilän läpi painellen tai sosemyllyllä.
Kuumenna kriikunasose hillosokerin kanssa ja keitä 20 minuuttia. Mausta hillo halutessasi tilkalla rommia. Tölkitä ja säilytä viileässä.
Kriikunasose sopii hyvin juustojen kanssa nautittavaksi ja on maukasta esim. pannukakun päällä.
Vinkki!
Voit lisätä kriikuna-hillosokeriseokseen ennen keittämistä mausteeksi kanelitangon tai pari tähtianista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?