Omena-luumuhillo

Omena-luumuhilloon käytetään yhtä paljon omenoita ja tuoreita luumuja. Mausteeksi sopii kaneli ja timjami.

PT55M

1 tunti

Arviot (179 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg luumuja
1 kg omenoita
3 dl vettä
2 kanelitankoa
2 timjaminoksaa
1 kg Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Kalttaa ja kuori luumut ja poista kivet. Paloittele luumut. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Pane luumut, omenat, vesi, kanelitangot ja timjaminoksat kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 5–10 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti. Kaada hillo lämpimiin, hyvin pestyihin tölkkeihin. Sulje tölkit. Säilytä viileässä.

Voit käyttää luumujen sijasta mustikoita tai karhunvatukoita.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?