Luumupiirakka

Luumupiirakassa on mantelinen ranskankermatäyte. Samalla ohjeella voit tehdä omenapiirakkaa.

n. 10 annosta

1½ tuntia

Arviot (162 kpl)

Ainekset

Pohja

125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
3 rkl vettä

Täyte

150 g mantelijauhetta
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3 dl ranskankermaa
puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
1 l tuoreita luumuja

Koristeluun

Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Sekoita pohjataikina ja painele se piirakkavuokaan (halk. noin 28 cm). Pistele haarukalla. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Sekoita keskenään täytteen ainekset ja kaada piirakkavuokaan. Puolita luumut ja poista kivet. Painele luumut täytteeseen. Paista piirakkaa uunin alaosassa 225° noin 30 minuuttia.

Tarjoa piirakka haaleana vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera. Koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Käytä luumujen sijasta omenoita tai muita hedelmiä tai marjoja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!