Tuoreluumuchutney

Luumuista, punasipuleista ja chilistä valmistettu chutney maistuu herkulliselta kinkun ja kalkkunan kanssa.

PT40M

40 minuuttia

Arviot (57 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg tuoreita luumuja
2 punasipulia
2 punaista chiliä
2 rkl vaaleita sinapinsiemeniä
1/2 dl etikkaa
1 tl suolaa
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Halkaise pestyt luumut ja poista kivet. Kuori ja paloittele punasipulit ja silppua chilit. Pane kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia. Halutessasi voit poimia luumujen kuoret keitoksesta pois keittiöpihdeillä. Jäähdytä hetki ja purkita.

Luumuchutney maistuu herkulliselta kinkun ja kalkkunan kanssa.

Vinkki!
Luumuchutney on herkullinen tuliainen. Purkita chutney kauniisiin lasipurkkeihin. Viimeistele purkit etiketeillä, nauhoilla ja silkkipaperilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?