Tuoreluumuchutney

Luumuista, punasipuleista ja chilistä valmistettu chutney maistuu herkulliselta kinkun ja kalkkunan kanssa.

40 minuuttia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

1 kg tuoreita luumuja
2 punasipulia
2 punaista chiliä
2 rkl vaaleita sinapinsiemeniä
1/2 dl etikkaa
1 tl suolaa
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Halkaise pestyt luumut ja poista kivet. Kuori ja paloittele punasipulit ja silppua chilit. Pane kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia. Halutessasi voit poimia luumujen kuoret keitoksesta pois keittiöpihdeillä. Jäähdytä hetki ja purkita.

Luumuchutney maistuu herkulliselta kinkun ja kalkkunan kanssa.

Vinkki!
Luumuchutney on herkullinen tuliainen. Purkita chutney kauniisiin lasipurkkeihin. Viimeistele purkit etiketeillä, nauhoilla ja silkkipaperilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?