Ainekset
Taikina
100 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/4 tl suolaa
Täyte
75 g mantelimassaa
25 g huoneenlämpöistä voita
1/4 tl jauhettua kardemummaa
3 isoa luumua
Koristeluun
mantelilastuja
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi yleiskoneella tai käsin. Pane taikina kelmutettuna jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Tee sillä välin täyte. Raasta mantelimassa (pakastettuna sitä on helpompi raastaa). Vatkaa joukkoon voi ja kardemumma. Huuhtele luumut, puolita ja poista kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi.
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Kauli taikina ympyräksi (halk. n. 30 cm) jauhotetun leivinpaperin päällä. Levitä täyte ympyrän keskelle ja asettele kauniisti päälle luumulohkot. Taittele taikinan reunat osittain täytteen päälle, voitele vedellä ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia, kunnes galette on kullanruskea.
Sirottele tomusokeria jäähtyneen piirakan päälle. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!