Ainekset
Taikina
100 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/4 tl suolaa
Täyte
75 g mantelimassaa
25 g huoneenlämpöistä voita
1/4 tl jauhettua kardemummaa
3 isoa luumua
Koristeluun
mantelilastuja
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi yleiskoneella tai käsin. Pane taikina kelmutettuna jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Tee sillä välin täyte. Raasta mantelimassa (pakastettuna sitä on helpompi raastaa). Vatkaa joukkoon voi ja kardemumma. Huuhtele luumut, puolita ja poista kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi.
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Kauli taikina ympyräksi (halk. n. 30 cm) jauhotetun leivinpaperin päällä. Levitä täyte ympyrän keskelle ja asettele kauniisti päälle luumulohkot. Taittele taikinan reunat osittain täytteen päälle, voitele vedellä ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia, kunnes galette on kullanruskea.
Sirottele tomusokeria jäähtyneen piirakan päälle. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?