Omppusato
purkkiin!

Säilö syksyn omppusato purkkiin näillä ihanilla ohjeilla. Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Omenapiirakkahillo

Punainen omenahillo

Omena-pihlajanmarjahillo

Omena-sipulimarmeladi

Punainen omenasose

Perusohje hillolle Luomuhillosokerilla

Omppu-chilihillo

Omppuhillo oman maun mukaan

Omenasose vähemmällä sokerilla

Inkiväärillä maustettu omenahillo

Chai-omenahillo

Helppo omenasose

Aronia-omenahillo

Omenapalamarmeladi

Omena-karpalosose vähemmällä sokerilla

Omena-lakkahillo

Omenapalahillo Minihillosokerilla

Helppo omenahillo uunissa

Katso lisää omena- ja muita hilloreseptejä

Usein kysyttyjä kysymyksiä omenasoseen ja omenahillon keittämisestä

Kaneli, vanilja, inkivääri, kardemumma, sitruuna, rosmariini, chili, tähtianis tai neilikka tuovat syvyyttä ja lämpöä omenahilloon.

Kilosta omenoita saa noin 8–10 dl valmista omenasosetta, riippuen omenalajikkeesta ja kypsyydestä.

Ei pakko – kuorissa on makua ja väriä. Halutessasi pehmeän rakenteen hilloon kuoriminen on kuitenkin suositeltavaa.

Suosittelemme käyttämään hyvin säilyvään omenasoseeseen ja -hilloon Hillosokerin perusohjeen mukaista annostelua (2 kg omenaa ja 1 kg Hillosokeria). 

Hillosokerilla ohjeitamme noudattaen valmistetut, purkitetut ja säilytetyt hillot säilyvät avaamattomina noin vuoden.  Avatut hillopurkit on hyvä käyttää mahdollisimman pian.

Pakastettuna omenasose säilyy hyvänä noin 8–12 kuukautta – säilytä tiiviisti suljetuissa rasioissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?