Inkiväärillä maustettu omenahillo

Tuore inkivääri ja sitruuna sopivat mainiosti maustamaan omenahilloa. Tarjoa hilloa juustojen ja keksien kera.

noin 1 l

45 minuuttia

Arviot (153 kpl)

Ainekset

1 kg hapokkaita omenia kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl vettä
1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
500 g (6 dl) Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

1. Keitä omenapalat pehmeiksi vesitilkassa.

2. Lisää inkivääri- ja sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja hillosokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. 

3. Jäähdytä hilloa runsas vartti ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?