Ainekset
1 kg omenoita
1 dl vettä
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl raastettua inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia
5 dl Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Mittaa omenakuutiot, vesi, siirappi ja mausteet kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Kun seos höyryää, lisää joukkoon hillosokeri hyvin sekoittaen. Keitä kevyesti poreillen noin 15 minuuttia, niin että omenat pehmenevät. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia ja kaada se puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sekoita hilloa muutaman kerran jäähtymisen aikana, niin omenapalat asettuvat hilloon tasaisesti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?