Aronia-omenahillo

Marja-aroniasta ja omenasta keitetty hillo sopii paahtoleivän päälle, juustojen kanssa, pannukakulle tai kakkujen täytteeksi.

1 litra

1 tunti

Arviot (1090 kpl)

Ainekset

500–600 g (noin 1 l) marja-aronian marjoja
250 g (noin 3 kpl) kotimaisia omenia
vajaa ½ dl vettä
400 g (4,7 dl) Dansukker Hillosokeria
(tilkka sitruslikööriä)

Ohjeet

Huuhtele ja perkaa marja-aroniat. Poista omenista siemenkodat ja lohko ne. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää marjat ja omenalohkot. Kuumenna sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Lisää hillosokeri, sekoita ja keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Mausta halutessasi sitrusliköörillä. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja siirrä kylmäsäilytykseen.

Aronia-omenahillo sopii vaalean leivän, esim. paahtoleivän päälle, juustojen kanssa, pannukakulle tai leivonnaisten täytteeksi ja kakkuihin.

Maustamisvinkit:
Voit lisätä keittämisen alkuvaiheessa marjojen ja omenien joukkoon halkaistun vaniljatangon tai muutamia kuivattuja pomeranssinkuoren palasia tai pari tähtianista. Tai mausta hillo lopuksi aavistuksella neilikkajauhetta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!