Aronia-omenahillo

Marja-aroniasta ja omenasta keitetty hillo sopii paahtoleivän päälle, juustojen kanssa, pannukakulle tai kakkujen täytteeksi.

1 litra

PT55M

1 tunti

Arviot (1157 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500–600 g (noin 1 l) marja-aronian marjoja
250 g (noin 3 kpl) kotimaisia omenia
vajaa ½ dl vettä
400 g (4,7 dl) Dansukker Hillosokeria
(tilkka sitruslikööriä)

Ohjeet

Huuhtele ja perkaa marja-aroniat. Poista omenista siemenkodat ja lohko ne. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää marjat ja omenalohkot. Kuumenna sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Lisää hillosokeri, sekoita ja keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Mausta halutessasi sitrusliköörillä. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja siirrä kylmäsäilytykseen.

Aronia-omenahillo sopii vaalean leivän, esim. paahtoleivän päälle, juustojen kanssa, pannukakulle tai leivonnaisten täytteeksi ja kakkuihin.

Maustamisvinkit:
Voit lisätä keittämisen alkuvaiheessa marjojen ja omenien joukkoon halkaistun vaniljatangon tai muutamia kuivattuja pomeranssinkuoren palasia tai pari tähtianista. Tai mausta hillo lopuksi aavistuksella neilikkajauhetta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!