Ainekset
500–600 g (noin 1 l) marja-aronian marjoja
250 g (noin 3 kpl) kotimaisia omenia
vajaa ½ dl vettä
400 g (4,7 dl) Dansukker Hillosokeria
(tilkka sitruslikööriä)
Ohjeet
Huuhtele ja perkaa marja-aroniat. Poista omenista siemenkodat ja lohko ne. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää marjat ja omenalohkot. Kuumenna sekoitellen muutaman minuutin ajan.
Lisää hillosokeri, sekoita ja keitä seosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Mausta halutessasi sitrusliköörillä. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja siirrä kylmäsäilytykseen.
Aronia-omenahillo sopii vaalean leivän, esim. paahtoleivän päälle, juustojen kanssa, pannukakulle tai leivonnaisten täytteeksi ja kakkuihin.
Maustamisvinkit:
Voit lisätä keittämisen alkuvaiheessa marjojen ja omenien joukkoon halkaistun vaniljatangon tai muutamia kuivattuja pomeranssinkuoren palasia tai pari tähtianista. Tai mausta hillo lopuksi aavistuksella neilikkajauhetta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?