Helppo omenahillo uunissa

Herkullinen uuniomenahillo syntyy kuin itsestään. Itse tehty uuniomenahillo hurmaa puuron, jogurtin tai lettujen kaverina. Se on myös mainio lahjaidea!

2,5 tuntia

Arviot (179 kpl)

Ainekset

1 kg kotimaisia omenoita
500 g Dansukker Hillosokeria
(2 dl vettä)

Ohjeet

1. Puhdista omenat, poista siemenkota ja pilko omenat lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
2. Sekoita omenalohkot ja hillosokeri teräskattilassa tai uunivuoassa. Halutessasi lisää mauste (ks. vinkit alla).
Mikäli haluat hieman löysempää sosetta, lisää joukkoon 2 dl vettä.
3. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita kerran pari kypsennyksen aikana.
4. Ota vuoka uunista, poista mauste ja soseuta hilloksi.
5. Purkita kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje hyvin. Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa.

Maustamisvinkkejä:
• 1–2 kanelitankoa
• 1–2 tähtianista
• 2 rkl sitruunamehua (lisää kypsennyksen jälkeen)

Vinkki!
Voit tehdä uuniomenahillon myös Dansukker Hillo-marmeladisokerilla. Käytä 1 pkt (330 g) kilolle omenoita.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?