Helppo omenahillo uunissa - Dansukker

Helppo omenahillo uunissa

2,5 tuntia
Herkullinen uuniomenahillo syntyy kuin itsestään. Itse tehty uuniomenahillo hurmaa puuron, jogurtin tai lettujen kaverina. Se on myös mainio lahjaidea!
Helppo omenahillo uunissa
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 1 kg kotimaisia omenoita lohkoina
  • 500 g Dansukker Hillosokeria
  • (2 dl vettä)

1. Puhdista omenat, poista siemenkota ja pilko omenat lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
2. Sekoita omenalohkot ja hillosokeri teräskattilassa tai uunivuoassa. Halutessasi lisää mauste (ks. vinkit alla).
Mikäli haluat hieman löysempää sosetta, lisää joukkoon 2 dl vettä.
3. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Sekoita kerran pari kypsennyksen aikana.
4. Ota vuoka uunista, poista mauste ja soseuta hilloksi.
5. Purkita kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin, sulje hyvin. Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa.

Maustamisvinkkejä:
• 1–2 kanelitankoa
• 1–2 tähtianista
• 2 rkl sitruunamehua (lisää kypsennyksen jälkeen)

Vinkki!
Voit tehdä uuniomenahillon myös Dansukker Hillo-marmeladisokerilla. Käytä 1 pkt (330 g) kilolle omenoita.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;