1. Perkaa ja huuhtele marjat. Pilko isot tai kovakuoriset (esim. karviaiset) marjat. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.
2. Pane marjat ja Luomuhillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.
3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.
4. Kaada hillo pieniin puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.
5. Säilytä hillo jääkaapissa.
Hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.
Huom!
Koska Luomuhillosokeri ei sisällä säilöntäainetta, hyvä keittiöhygienia on tärkeää hillon säilyvyyden varmistamiseksi. Hilloon kannattaa käyttää vain ensiluokkaisia raaka-aineita ja tuoreet raaka-aineet (marjat, yrtit ym.) huuhdellaan kylmällä vedellä ennen käyttöä. Purkit ja kannet pestään ja kuumennetaan huolellisesti ennen täyttöä.
Reseptin on laatinut