Ainekset
500 g kuorittuja omenoita kuutioina
½ dl vettä
½ raakaa punajuurta kuorittuna
3 dl Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
1. Pane omenakuutiot, vesi ja punajuuri kattilaan. Mausta halutessasi (ks. alla). Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
2. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Keittoaika riippuu omenoiden palakoosta ja hedelmälihan kiinteydestä.
3. Poista punajuuren puolikas (ja isot mausteet), jäähdytä hilloa runsas vartti ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Vinkki!
Pala punajuurta antaa hillolle kauniin punaisen värin.
MAUSTAMISVINKKEJÄ
• kanelitanko
• vaniljatanko
• pari tuoretta rosmariinin tai timjamin oksaa
• 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
• ½–1 sitruunan raastettu kuori ja/tai mehu
• kardemummaa
• tähtianiksia
• loraus konjakkia tai calvadosia keittämisen lopuksi
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?