Punainen omenahillo

Kokeile tätä: raaka punajuuri antaa omenahillolle kauniin punaisen värin. Hillon valmistus on helppoa ja mausteeksi käyvät kaneli, vanilja ja yrtit.

noin 5 dl valmista hilloa

45 minuuttia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

500 g kuorittuja omenoita kuutioina
½ dl vettä
½ raakaa punajuurta kuorittuna
3 dl Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

1. Pane omenakuutiot, vesi ja punajuuri kattilaan. Mausta halutessasi (ks. alla). Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

2. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Keittoaika riippuu omenoiden palakoosta ja hedelmälihan kiinteydestä.

3. Poista punajuuren puolikas (ja isot mausteet), jäähdytä hilloa runsas vartti ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Pala punajuurta antaa hillolle kauniin punaisen värin.

 

MAUSTAMISVINKKEJÄ
• kanelitanko
• vaniljatanko
• pari tuoretta rosmariinin tai timjamin oksaa
• 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
• ½–1 sitruunan raastettu kuori ja/tai mehu
• kardemummaa
• tähtianiksia
• loraus konjakkia tai calvadosia keittämisen lopuksi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!