Iltapäivätee

Englantilainen kello viiden tee on yli 300 vuotta vanha perinne. Kuningatar Katariina Braganzalainen Portugalista toi mukanaan tavan nauttia iltapäiväteetä (Afternoon tea) 1600-luvun puolivälin jälkeen.

Me suomalaiset olemme kahvinjuojakansaa, mutta miksipä emme vaihtelun vuoksi nauttisi hyvää, haudutettua teetä pienten suolaisten ja makeiden tarjottavien kera.

Skonssit

Puutarhurin kesäkakku

Mansikka-greippimarmeladi

Vadelmatäytekeksit

Kylmäsavulohileivät

Sitruunamaddet

Teeleivät

Juusto-kinkkuskonssit

Helppo ja nopea Lemon curd

Hedelmäkakku

Tuulihatut

Makoisa omenaleipä

Minttusuklaamuffinit

Pähkinäkakut

Punaherukka-mansikkasima ja täytetyt kolmioleivät

Usein kysyttyjä kysymyksiä iltapäiväteestä

Afternoon tea on kevyt, iltapäivällä nautittava teehetki, johon kuuluu yleensä teetä, pieniä voileipiä, skonsseja ja leivonnaisia. High tea sen sijaan on raskaampi, illalla teen kanssa tarjottava ateria, joka sisältää lämpimiä ruokia ja on lähempänä päivällistä.

Afternoon tea tarjoillaan tyypillisesti klo 14–17 välillä, usein noin klo 15 aikoihin.

Kello viiden tee on brittiläinen perinne, jossa nautitaan teetä ja kevyttä syötävää noin klo 17. Siitä käytetään myös nimeä iltapäivätee tai afternoon tea.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?