Puutarhurin kesäkakku

Itse tehty vadelma-mustaherukkahillo kruunaa tämän helpon ja herkullisen puutarhurin kesäkakun.

8 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (9 kpl)

Ainekset

Pohja
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(1 tl leivinjauhetta)
Kostutus
½ sitruunan mehu
2 rkl vettä
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk (250 g) rahkaa
¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl luomusitruunan ohutta kuoriraastetta
3–4 dl itse tehtyä vadelma-mustaherukkahilloa
150 g tuoreita vadelmia

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen (ø 21 cm, laidan korkeus 5–6 cm) kakkuvuoka.  Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilöidyt jauhot (joihin leivinjauhe on sekoitettu) joukkoon pienellä vatkausteholla tai lastalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita vesi, sitruunamehu ja sokeri.

Vaahdota kerma. Sekoita rahka, sokerit ja sitruunankuoriraaste ja pyöräytä kermavaahto joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakku keskeltä kahdeksi saman paksuiseksi levyksi. Valuta kaksi kolmasosaa kostutusliemestä pohjalevylle. Annostele reilu kerros hilloa ja puolet rahkatäytteestä hillon päälle. Siirrä kansilevy täytteen päälle ja kostuta. Levitä loput rahkatäytteestä pehmeästi aaltoillen pinnalle.

Viimeistele kakku juuri ennen tarjoamista hillolla ja tuoreilla vadelmilla.

Tarjoa marjamehun, teen tai kahvin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.