Punaherukka-mansikkasima ja täytetyt kolmioleivät

Katso ohjeet kesäiseen punaherukka-mansikkasimaan ja täytettyihin kolmioleipiin. Herkkuleivissä on täytteenä iki-ihana savulohimousse sekä miedomman makuinen kinkku-paprikatäyte.

noin 3–5 päivää

Arviot (3 kpl)

Ainekset

Punaherukka-mansikkasima

4 litraa vettä

500 g Dansukker Luomufariinisokeria

300 g mansikoita

250 g (n.5 dl) punaherukoita

herneen kokoinen (= n. 1/5 tl) nokare tuorehiivaa

Savulohimoussekolmioleivät

150 g graavilohta

150 g kylmäsavulohta

200 g (ruohosipuli-)tuorejuustoa

100–200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl turkkilaista jogurttia tai kevytranskankermaa

1 pieni punasipuli kuorittuna ja pienemmäksi pilkottuna

(ripaus merisuolaa)

noin 8–10 tummaa paahtoleivän siivua

noin 8–10 vaaleaa paahtoleivän siivua

(pehtoorin) salaattia

Kinkku-paprikaleivät

200–250 g hyvää palvikinkkua

1 punainen (n.100 g) suippopaprika

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl maustamatonta jogurttia

0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

mustapippuria

(ripaus suolaa)

5–6 isoa tummaa paahtoleivän siivua

5–6 isoa vaaleaa paahtoleivän siivua

Ohjeet

Punaherukka-mansikkasima

Kiehauta isossa kattilassa 1 litra vettä, lisää joukkoon Luomufariinisokeri, pakastemansikat ja punaherukat. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä, lisää loput vedestä.

Kun seos on huoneenlämpöistä, liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita joukkoon. Laita kattilan päälle kelmu kanneksi. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Tänä aikana siman pinnalle alkaa muodostumaan vaahtoa.

Ennen pullotusta kauho suurin osa marjoista ja kuori suurimmat vaahdot pois isolla lusikalla tai kauhalla. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria.

Älä kierrä korkkia liian tiukalle, jotta pullossa oleva paine ei kasva liian suureksi.

Nosta pullot jääkaappiin noin 3–5 päiväksi. Maistele simaa ensimmäisen kerran noin 3 päivän ikäisenä, sillä se saattaa olla jo silloin valmista.

Savulohimoussekolmioleivät

Laita kaikki aineet yhteen kulhoon ja hurauta esim. sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Voit sekoittaa aineet tahnaksi myös tehosekoittimessa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Anna moussen makujen tasoittua jääkaapissa jonkin aikaa.

Levitä moussea sekä tumman että vaalean leivän päälle ohut, noin 2 millin kerros. Lisää toisen leivän päälle pari salaatin lehteä ja nosta toinen leipä päälle kanneksi. Toista, kunnes leipiä on tarpeeksi. Leivät voi syödä vaikka heti. Voit myös nostaa leivät jääkaappiin vetäytymään. Vuoraa ne tällöin kelmulla, jotta leivät eivät kuivu. Leikkaa kukin leipä koosta riippuen 2–4 kolmioksi.

Kinkku-paprikaleivät

Pilko kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa mustapippurilla tai/ja suolalla.

Levitä täyte 5–6 tumman paahtoleivän päälle ja paina kunkin leivän päälle vaalea paahtoleipä kanneksi. Peitä leivät kelmulla ja nosta hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Leikkaa kukin leipä 2–4 kolmioksi ennen tarjoilemista tai syö vaikka sellaisenaan.

Vinkki!
Jos leivät ovat kovin paksuja tai kuivia, kostuta niitä kevyesti esimerkiksi maidolla ennen täytteen lisäämistä. Täyte itsessään kostuttaa ohuemmat leivät.

 

Resepti ja kuva: Suklaapossu

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.