Ainekset
Punaherukka-mansikkasima
4 litraa vettä
500 g Dansukker Luomufariinisokeria
300 g mansikoita
250 g (n.5 dl) punaherukoita
herneen kokoinen (= n. 1/5 tl) nokare tuorehiivaa
Savulohimoussekolmioleivät
150 g graavilohta
150 g kylmäsavulohta
200 g (ruohosipuli-)tuorejuustoa
100–200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia tai kevytranskankermaa
1 pieni punasipuli kuorittuna ja pienemmäksi pilkottuna
(ripaus merisuolaa)
noin 8–10 tummaa paahtoleivän siivua
noin 8–10 vaaleaa paahtoleivän siivua
(pehtoorin) salaattia
Kinkku-paprikaleivät
200–250 g hyvää palvikinkkua
1 punainen (n.100 g) suippopaprika
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
mustapippuria
(ripaus suolaa)
5–6 isoa tummaa paahtoleivän siivua
5–6 isoa vaaleaa paahtoleivän siivua
Ohjeet
Punaherukka-mansikkasima
Kiehauta isossa kattilassa 1 litra vettä, lisää joukkoon Luomufariinisokeri, pakastemansikat ja punaherukat. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä, lisää loput vedestä.
Kun seos on huoneenlämpöistä, liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita joukkoon. Laita kattilan päälle kelmu kanneksi. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Tänä aikana siman pinnalle alkaa muodostumaan vaahtoa.
Ennen pullotusta kauho suurin osa marjoista ja kuori suurimmat vaahdot pois isolla lusikalla tai kauhalla. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria.
Älä kierrä korkkia liian tiukalle, jotta pullossa oleva paine ei kasva liian suureksi.
Nosta pullot jääkaappiin noin 3–5 päiväksi. Maistele simaa ensimmäisen kerran noin 3 päivän ikäisenä, sillä se saattaa olla jo silloin valmista.
Savulohimoussekolmioleivät
Laita kaikki aineet yhteen kulhoon ja hurauta esim. sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Voit sekoittaa aineet tahnaksi myös tehosekoittimessa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Anna moussen makujen tasoittua jääkaapissa jonkin aikaa.
Levitä moussea sekä tumman että vaalean leivän päälle ohut, noin 2 millin kerros. Lisää toisen leivän päälle pari salaatin lehteä ja nosta toinen leipä päälle kanneksi. Toista, kunnes leipiä on tarpeeksi. Leivät voi syödä vaikka heti. Voit myös nostaa leivät jääkaappiin vetäytymään. Vuoraa ne tällöin kelmulla, jotta leivät eivät kuivu. Leikkaa kukin leipä koosta riippuen 2–4 kolmioksi.
Kinkku-paprikaleivät
Pilko kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa mustapippurilla tai/ja suolalla.
Levitä täyte 5–6 tumman paahtoleivän päälle ja paina kunkin leivän päälle vaalea paahtoleipä kanneksi. Peitä leivät kelmulla ja nosta hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Leikkaa kukin leipä 2–4 kolmioksi ennen tarjoilemista tai syö vaikka sellaisenaan.
Vinkki!
Jos leivät ovat kovin paksuja tai kuivia, kostuta niitä kevyesti esimerkiksi maidolla ennen täytteen lisäämistä. Täyte itsessään kostuttaa ohuemmat leivät.
Resepti ja kuva: Suklaapossu
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?