Punaherukka-mansikkasima ja täytetyt kolmioleivät

Katso ohjeet kesäiseen punaherukka-mansikkasimaan ja täytettyihin kolmioleipiin. Herkkuleivissä on täytteenä iki-ihana savulohimousse sekä miedomman makuinen kinkku-paprikatäyte.

PT1H

noin 3–5 päivää

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Punaherukka-mansikkasima

4 litraa vettä

500 g Dansukker Luomufariinisokeria

300 g mansikoita

250 g (n.5 dl) punaherukoita

herneen kokoinen (= n. 1/5 tl) nokare tuorehiivaa

Savulohimoussekolmioleivät

150 g graavilohta

150 g kylmäsavulohta

200 g (ruohosipuli-)tuorejuustoa

100–200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl turkkilaista jogurttia tai kevytranskankermaa

1 pieni punasipuli kuorittuna ja pienemmäksi pilkottuna

(ripaus merisuolaa)

noin 8–10 tummaa paahtoleivän siivua

noin 8–10 vaaleaa paahtoleivän siivua

(pehtoorin) salaattia

Kinkku-paprikaleivät

200–250 g hyvää palvikinkkua

1 punainen (n.100 g) suippopaprika

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl maustamatonta jogurttia

0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

mustapippuria

(ripaus suolaa)

5–6 isoa tummaa paahtoleivän siivua

5–6 isoa vaaleaa paahtoleivän siivua

Ohjeet

Punaherukka-mansikkasima

Kiehauta isossa kattilassa 1 litra vettä, lisää joukkoon Luomufariinisokeri, pakastemansikat ja punaherukat. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä, lisää loput vedestä.

Kun seos on huoneenlämpöistä, liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita joukkoon. Laita kattilan päälle kelmu kanneksi. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Tänä aikana siman pinnalle alkaa muodostumaan vaahtoa.

Ennen pullotusta kauho suurin osa marjoista ja kuori suurimmat vaahdot pois isolla lusikalla tai kauhalla. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria.

Älä kierrä korkkia liian tiukalle, jotta pullossa oleva paine ei kasva liian suureksi.

Nosta pullot jääkaappiin noin 3–5 päiväksi. Maistele simaa ensimmäisen kerran noin 3 päivän ikäisenä, sillä se saattaa olla jo silloin valmista.

Savulohimoussekolmioleivät

Laita kaikki aineet yhteen kulhoon ja hurauta esim. sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Voit sekoittaa aineet tahnaksi myös tehosekoittimessa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Anna moussen makujen tasoittua jääkaapissa jonkin aikaa.

Levitä moussea sekä tumman että vaalean leivän päälle ohut, noin 2 millin kerros. Lisää toisen leivän päälle pari salaatin lehteä ja nosta toinen leipä päälle kanneksi. Toista, kunnes leipiä on tarpeeksi. Leivät voi syödä vaikka heti. Voit myös nostaa leivät jääkaappiin vetäytymään. Vuoraa ne tällöin kelmulla, jotta leivät eivät kuivu. Leikkaa kukin leipä koosta riippuen 2–4 kolmioksi.

Kinkku-paprikaleivät

Pilko kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa mustapippurilla tai/ja suolalla.

Levitä täyte 5–6 tumman paahtoleivän päälle ja paina kunkin leivän päälle vaalea paahtoleipä kanneksi. Peitä leivät kelmulla ja nosta hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Leikkaa kukin leipä 2–4 kolmioksi ennen tarjoilemista tai syö vaikka sellaisenaan.

Vinkki!
Jos leivät ovat kovin paksuja tai kuivia, kostuta niitä kevyesti esimerkiksi maidolla ennen täytteen lisäämistä. Täyte itsessään kostuttaa ohuemmat leivät.

 

Resepti ja kuva: Suklaapossu

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!