Punaherukka-mansikkasima ja täytetyt kolmioleivät

Punaherukka-mansikkasima ja täytetyt kolmioleivät

noin 3–5 päivää
Katso ohjeet kesäiseen punaherukka-mansikkasimaan ja täytettyihin kolmioleipiin. Herkkuleivissä on täytteenä iki-ihana savulohimousse sekä miedomman makuinen kinkku-paprikatäyte.
Punaherukka-mansikkasima ja täytetyt kolmioleivät
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Punaherukka-mansikkasima

    • 4 litraa vettä
    • 500 g Dansukker Luomufariinisokeria
    • 300 g mansikoita
    • 250 g (n.5 dl) punaherukoita
    • herneen kokoinen (= n. 1/5 tl) nokare tuorehiivaa

    Savulohimoussekolmioleivät

    • 150 g graavilohta
    • 150 g kylmäsavulohta
    • 200 g (ruohosipuli-)tuorejuustoa
    • 100–200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 dl turkkilaista jogurttia tai kevytranskankermaa
    • 1 pieni punasipuli kuorittuna ja pienemmäksi pilkottuna
    • (ripaus merisuolaa)
    • noin 8–10 tummaa paahtoleivän siivua
    • noin 8–10 vaaleaa paahtoleivän siivua
    • (pehtoorin) salaattia

    Kinkku-paprikaleivät

    • 200–250 g hyvää palvikinkkua
    • 1 punainen (n.100 g) suippopaprika
    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 dl maustamatonta jogurttia
    • 0,5 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
    • mustapippuria
    • (ripaus suolaa)
    • 5–6 isoa tummaa paahtoleivän siivua
    • 5–6 isoa vaaleaa paahtoleivän siivua

    Punaherukka-mansikkasima

    Kiehauta isossa kattilassa 1 litra vettä, lisää joukkoon Luomufariinisokeri, pakastemansikat ja punaherukat. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä, lisää loput vedestä.

    Kun seos on huoneenlämpöistä, liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita joukkoon. Laita kattilan päälle kelmu kanneksi. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Tänä aikana siman pinnalle alkaa muodostumaan vaahtoa.

    Ennen pullotusta kauho suurin osa marjoista ja kuori suurimmat vaahdot pois isolla lusikalla tai kauhalla. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria.

    Älä kierrä korkkia liian tiukalle, jotta pullossa oleva paine ei kasva liian suureksi.

    Nosta pullot jääkaappiin noin 3–5 päiväksi. Maistele simaa ensimmäisen kerran noin 3 päivän ikäisenä, sillä se saattaa olla jo silloin valmista.

    Savulohimoussekolmioleivät

    Laita kaikki aineet yhteen kulhoon ja hurauta esim. sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Voit sekoittaa aineet tahnaksi myös tehosekoittimessa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Anna moussen makujen tasoittua jääkaapissa jonkin aikaa.

    Levitä moussea sekä tumman että vaalean leivän päälle ohut, noin 2 millin kerros. Lisää toisen leivän päälle pari salaatin lehteä ja nosta toinen leipä päälle kanneksi. Toista, kunnes leipiä on tarpeeksi. Leivät voi syödä vaikka heti. Voit myös nostaa leivät jääkaappiin vetäytymään. Vuoraa ne tällöin kelmulla, jotta leivät eivät kuivu. Leikkaa kukin leipä koosta riippuen 2–4 kolmioksi.

    Kinkku-paprikaleivät

    Pilko kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa mustapippurilla tai/ja suolalla.

    Levitä täyte 5–6 tumman paahtoleivän päälle ja paina kunkin leivän päälle vaalea paahtoleipä kanneksi. Peitä leivät kelmulla ja nosta hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Leikkaa kukin leipä 2–4 kolmioksi ennen tarjoilemista tai syö vaikka sellaisenaan.

    Vinkki!
    Jos leivät ovat kovin paksuja tai kuivia, kostuta niitä kevyesti esimerkiksi maidolla ennen täytteen lisäämistä. Täyte itsessään kostuttaa ohuemmat leivät.

     

    Resepti ja kuva: Suklaapossu

     


    ;