Vadelmatäytekeksit

Pikkuleivonnaisissa on mantelipohjan ja valkosuklaakuorrutuksen välissä vadelmanmakuinen täyte.

30 kpl

1 tunti

Arviot (82 kpl)

Ainekset

Pohjat
200 g mantelimassaa
2 munanvalkuaista
¾ dl Dansukker Fariinisokeria

Täyte
3–4 rkl vadelmamehua (4 dl vadelmia)
1 munankeltuainen
3 dl Dansukker Tomusokeria
1tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita

Kuorrute
250 g valkosuklaata
pakastekuivattuja vadelmia rouhittuna

Ohjeet

Vaahdota mantelimassa, munanvalkuaiset ja fariinisokeri tasaiseksi taikinaksi. Laita hetkeksi jääkaappiin ja kaulitse sitten suorakaiteen malliseksi levyksi. Ota pienellä leivosmuotilla ympyröitä ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte.

Paseeraa vadelmat eli purista ne siivilän läpi ja ota mehu talteen. Vaahdota keltuainen, sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vadelmamehu ja vatkaa joukkoon.

Pursota täyte pohjien päälle keoiksi.

Sulata valkosuklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen syvällä lautasella.

Valuta valkosuklaata kekojen päälle pullasudilla tai lusikalla. Ripottele päälle vadelmarouhetta. Laita keksit leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Keksit säilytetään kylmässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.