Vadelmatäytekeksit

Pikkuleivonnaisissa on mantelipohjan ja valkosuklaakuorrutuksen välissä vadelmanmakuinen täyte.

30 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (85 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohjat
200 g mantelimassaa
2 munanvalkuaista
¾ dl Dansukker Fariinisokeria

Täyte
3–4 rkl vadelmamehua (4 dl vadelmia)
1 munankeltuainen
3 dl Dansukker Tomusokeria
1tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita

Kuorrute
250 g valkosuklaata
pakastekuivattuja vadelmia rouhittuna

Ohjeet

Vaahdota mantelimassa, munanvalkuaiset ja fariinisokeri tasaiseksi taikinaksi. Laita hetkeksi jääkaappiin ja kaulitse sitten suorakaiteen malliseksi levyksi. Ota pienellä leivosmuotilla ympyröitä ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte.

Paseeraa vadelmat eli purista ne siivilän läpi ja ota mehu talteen. Vaahdota keltuainen, sokerit ja voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vadelmamehu ja vatkaa joukkoon.

Pursota täyte pohjien päälle keoiksi.

Sulata valkosuklaa esimerkiksi mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen syvällä lautasella.

Valuta valkosuklaata kekojen päälle pullasudilla tai lusikalla. Ripottele päälle vadelmarouhetta. Laita keksit leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Keksit säilytetään kylmässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?