Hedelmäkakku

Kuivatuilla aprikooseilla ja kirsikoilla maustettu jouluinen kahvikakku.

1½ tuntia

Arviot (16 kpl)

Ainekset

200 g kuivattuja aprikooseja
100 g vihreitä kuivattuja kirsikoita
100 g punaisia kuivattuja kirsikoita
4–5 dl vettä

100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Puolita aprikoosit ja laita ne kasariin kirsikoiden ja veden kanssa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes hedelmät pehmenevät. Jäähdytä.

Vatkaa voi ja fariinisokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa sekaan jäähtyneet hedelmäpalat. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?