Ainekset
200 g kuivattuja aprikooseja
100 g vihreitä kuivattuja kirsikoita
100 g punaisia kuivattuja kirsikoita
4–5 dl vettä
100 g voita tai margariinia
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Puolita aprikoosit ja laita ne kasariin kirsikoiden ja veden kanssa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes hedelmät pehmenevät. Jäähdytä.
Vatkaa voi ja fariinisokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Vatkaa sekaan jäähtyneet hedelmäpalat. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?