Ainekset
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelirouhetta
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl leivinjauhetta
70 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl kylmää maitoa
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
Tarjoiluun
noin 200 g smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
(3 rkl Dansukker Taloussokeria)
300–400 g raparperihilloa Yorkshiren tapaan
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita huoneenlämpöinen rasva joukkoon. Lisää kylmä maito ja pyöräytä aineet taikinaksi.
Ripottele jauhoja työpöydälle, kumoa taikina ja taputtele se 2–3 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (noin ø 4 cm) kakkuja ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele ruokokidesokeria pinnalle. Paista uunissa noin 17 minuuttia.
Tarjoa lämpimät skonssit (sokerilla makeutetun ja) vaahdoksi vatkatun smetanan tai ranskankerman tai kevyemmin turkkilaisen jogurtin ja itse tehdyn hillon kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?