Skonssit

Skonssit (sconesit) eli englantilaiset teeleivät tarjotaan aina vastapaistettuina.

12 kpl

30 minuuttia

Arviot (13 kpl)

Ainekset

3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelirouhetta
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl leivinjauhetta
70 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl kylmää maitoa
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
Tarjoiluun
noin 200 g smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
(3 rkl Dansukker Taloussokeria)
300–400 g raparperihilloa Yorkshiren tapaan

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita huoneenlämpöinen rasva joukkoon. Lisää kylmä maito ja pyöräytä aineet taikinaksi.

Ripottele jauhoja työpöydälle, kumoa taikina ja taputtele se 2–3 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (noin ø 4 cm) kakkuja ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele ruokokidesokeria pinnalle. Paista uunissa noin 17 minuuttia.

Tarjoa lämpimät skonssit (sokerilla makeutetun ja) vaahdoksi vatkatun smetanan tai ranskankerman tai kevyemmin turkkilaisen jogurtin ja itse tehdyn hillon kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.