Makoisa omenaleipä

Omenaleipä on banaanileivän sukulainen eikä oikeastaan ollenkaan leipä vaan kahvikakku.

12 viipaletta

1½ tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl kuivattuja karpaloita tai kokonaisia pähkinöitä (cashew, saksan tai pekaani)
1 tl kanelia
½ tl suolaa
150 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia tai maitoa
6–7 dl karkeaa omenaraastetta

Ohjeet

1. Siivilöi vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda sekoituskulhoon. Lisää fariinisokeri, karpalot tai pähkinät, kaneli ja suola joukkoon, sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi rasvasula, kananmunat ja jogurtti tai maito hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi omenaraaste taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele tai leivinpaperoi leipävuoka (24 x 10 cm, reunan korkeus 7 cm). Kaada levännyt taikina vuokaan ja paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla omenaleivän paksuimmasta kohdasta. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa.

3. Tarjoa jäähtynyt omenaleipä esim. omppu-chilihillon ja briejuuston kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.