Makoisa omenaleipä

Omenaleipä on banaanileivän sukulainen eikä oikeastaan ollenkaan leipä vaan kahvikakku.

12 viipaletta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl kuivattuja karpaloita tai kokonaisia pähkinöitä (cashew, saksan tai pekaani)
1 tl kanelia
½ tl suolaa
150 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia tai maitoa
6–7 dl karkeaa omenaraastetta

Ohjeet

1. Siivilöi vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda sekoituskulhoon. Lisää fariinisokeri, karpalot tai pähkinät, kaneli ja suola joukkoon, sekoita hyvin. Lisää seuraavaksi rasvasula, kananmunat ja jogurtti tai maito hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi omenaraaste taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele tai leivinpaperoi leipävuoka (24 x 10 cm, reunan korkeus 7 cm). Kaada levännyt taikina vuokaan ja paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla omenaleivän paksuimmasta kohdasta. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa.

3. Tarjoa jäähtynyt omenaleipä esim. omppu-chilihillon ja briejuuston kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?