Tuulihatut

Mascarponella ja mansikoilla täytetyt tuulihatut ovat juhlien näyttävä pikkutarjottava.

50 kpl

4 tuntia

Arviot (41 kpl)

Ainekset

2 dl vettä
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täyte

2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rs (à 250 g) mascarponea
4 dl kuohukermaa
1 luomusitruunan kuoriraaste
2 rkl tummaa rommia

Väliin

5 dl mansikoita

Kuorrutus

2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 rkl sitruunasta puristettua mehua

vaaleanpunaista pastaväriä

Ohjeet

1. Kuumenna vesi, sokeri, suola ja paloiteltu rasva kiehuvaksi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä, lisää vehnäjauhot kertakaatona kuumaan liemeen ja sekoita hyvin. Siirrä kattila liedelle takaisin, sekoita ja anna taikinan kypsyä kunnes se on kiinteää ja irtoaa kattilan reunasta ja pohjasta. Jäähdytä 30 min. Lisää kananmunat hyvin sekoittaen. Pursota taikinasta pieniä ruusukkeita leivinpaperoiduille pelleille tai annostele taikina lusikalla. Paista uunissa 220 asteessa ensimmäiset 15 min., alenna lämpötila 180 asteeseen jatka paistamista vielä noin 20 min. Jäähdytä.

2. Laita täytteen aineet kulhoon, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Viipaloi putsatut mansikat.

3. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki ja täytä ne vaahdolla ja mansikkaviipaleilla, aseta kannet täytteen päälle.

4. Sekoita tomusokeriin väriä ja sitruunamehua. Pursota tuulihattuihin koristeraidat.

5. Siirrä tuulihatut tarjoiluvadille ja laita ne jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.