Säilö
kesä
purkkiin

Ota kesä talteen. Nyt kun kasviksia on runsaasti saatavilla ja ne ovat myös edullisia, kannattaa valmistaa säilykkeitä itse. Vaikeaako? Reseptejämme noudattamalla teet helposti talven varalle tarjottavaa lihan ja kalan kanssa.

Kurkkusäilyke

Kiinteä kurkkusalaatti

Kurkkurelish

Vihreä tomaattimarmeladi

Kirpeä tomaattikastike

Etikkapunajuuret

Pikkelöidyt vihannekset

Tulinen tomaattihillo

Kurpitsapikkelssi

Katso lisää säilöntäohjeita

Usein kysyttyjä kysymyksiä vihannesten säilömisestä

Pikkelssi on pilkotuista vihanneksista tehty etikkaisessa mausteliemessä säilötty lisäke – usein makean kirpeä ja mausteinen.

Melkein mitä vain! Esimerkiksi porkkana, retiisi, kukkakaali, punasipuli, kurkku, kesäkurpitsa ja punakaali sopivat erinomaisesti pikkelöitäväksi.

Perinteinen väkiviinaetikka on yleisin valinta, mutta myös omenaviini-, valkoviini- tai balsamietikka tuo makuun sävyjä.

Viipaloi kasvikset, kiehauta etikka-sokeri-suolaliemi, kaada se kasvisten päälle puhtaaseen purkkiin ja säilytä kylmässä. Valmista jo muutamassa tunnissa! Pikkelöintiliemen perusohje on 1 osa etikkaa, 2 osaa Dansukker Taloussokeria ja 3 osaa vettä (1-2-3). Huolehdi aina hyvästä hygieniasta, kun säilöt vihanneksia, ja käytä puhtaita purkkeja, välineitä ja ottimia.

Kurkku säilötään etikka-sokeri-suolaliemessä. Viipaloi, kiehauta liemi, kaada kuumana päälle ja sulje tiiviisti. Voit säilöä kokonaisia tai viipaloitua kurkkuja tai tehdä mainiota kurkkusalaattia.

Pikkelöidyt vihannekset säilyvät jääkaapissa 1–2 kuukautta, kun ne on säilötty puhtaaseen purkkiin ja liemi peittää kasvikset kokonaan.

Pikkelöity punakaali säilyy jääkaapissa noin 4 viikkoa – maku vain paranee ajan myötä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?