Ainekset
1/2 kesäkurpitsa
200 g kesäporkkanoita
100 g kukkakaalia
250 g uuden sadon sipuleita
1 yksikyntinen valkosipuli
500 g cocktailtomaatteja
4 timjaminoksaa
puolikas punainen chili
Liemi
4 dl vettä
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl etikkaa
3/4 dl sinapinsiemeniä
1 rkl maustepippureita
4 laakerinlehteä
Ohjeet
Huuhtele kaikki vihannekset huolellisesti. Viipaloi kesäkurpitsa, porkkanat ja sipulit. Paloittele kukkakaali. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Pistele tomaatit haarukalla. Jaa vihannekset kerroksittain puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Huuhtele timjaminoksat ja chili. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Mausta vihannekset timjamilla ja chilillä. Kiehauta mausteliemi ja kaada purkkeihin. Sulje purkit.
Anna maustua jääkaapissa viikko ennen tarjoilua.
Avaamaton purkki säilyy kylmässä muutamia kuukausia, avattu purkki muutamia viikkoja (kasvikset liemen peitossa).
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?