Perinteinen kurpitsapikkelssi - Dansukker

Kurpitsapikkelssi

noin 3 l 50 minuuttia
Mausteiseen etikkaliemeen säilötty kurpitsa on hyvä liharuokien, paistien ja kinkun lisäke.
Kurpitsapikkelssi
Arvioi: (80kpl)

Ainekset

  • 3 l kurpitsakuutioita (puolikas noin 4 kg:n oranssia talvikurpitsaa)

Liemi

  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 9 dl vettä
  • 500 g (noin 6 dl) Dansukker Hillosokeria
  • 1 pss (37 g) glögimausteseosta TAI
  • 1–2 kanelitankoa
  • 5 maustepippuria
  • pala tuoretta inkivääriä viipaleina
  • 1 rkl kokonaisia neilikoita / muutama tähtianis

Halkaise kurpitsa. Poista pehmeät sisäosat ja siemenet sekä kuoret. Kuutioi toisen puolikkaan malto tasakokoisiksi, kuutiomaisiksi paloiksi.

Mittaa liemen ainekset mausteineen kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kurpitsakuutiot ja keitä 10–15 min, kunnes kurpitsapalat muuttuvat läpikuultaviksi. Siirrä pikkelssi tölkkeihin ja viileään.

Kurpitsapikkelssi on hyvä liharuokien, paistien ja kinkun lisäke.

Vinkki! 
Valmis glögimausteseos sisältää esim. rusinaa, pomeranssinkuorta, inkivääriä, kanelia, kardemummaa ja neilikkaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;