Ainekset
3 l kurpitsakuutioita (puolikas noin 4 kg:n oranssia talvikurpitsaa)
Liemi
4 dl väkiviinaetikkaa
9 dl vettä
500 g (noin 6 dl) Dansukker Hillosokeria
1 pss (37 g) glögimausteseosta TAI
1–2 kanelitankoa
5 maustepippuria
pala tuoretta inkivääriä viipaleina
1 rkl kokonaisia neilikoita / muutama tähtianis
Ohjeet
Halkaise kurpitsa. Poista pehmeät sisäosat ja siemenet sekä kuoret. Kuutioi toisen puolikkaan malto tasakokoisiksi, kuutiomaisiksi paloiksi.
Mittaa liemen ainekset mausteineen kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kurpitsakuutiot ja keitä 10–15 min, kunnes kurpitsapalat muuttuvat läpikuultaviksi. Siirrä pikkelssi tölkkeihin ja viileään.
Kurpitsapikkelssi on hyvä liharuokien, paistien ja kinkun lisäke.
Vinkki!
Valmis glögimausteseos sisältää esim. rusinaa, pomeranssinkuorta, inkivääriä, kanelia, kardemummaa ja neilikkaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!