Kurpitsapikkelssi

Mausteiseen etikkaliemeen säilötty kurpitsa on hyvä liharuokien, paistien ja kinkun lisäke.

noin 3 l

50 minuuttia

Arviot (222 kpl)

Ainekset

3 l kurpitsakuutioita (puolikas noin 4 kg:n oranssia talvikurpitsaa)
Liemi
4 dl väkiviinaetikkaa
9 dl vettä
500 g (noin 6 dl) Dansukker Hillosokeria
1 pss (37 g) glögimausteseosta TAI
1–2 kanelitankoa
5 maustepippuria
pala tuoretta inkivääriä viipaleina
1 rkl kokonaisia neilikoita / muutama tähtianis 

Ohjeet

Halkaise kurpitsa. Poista pehmeät sisäosat ja siemenet sekä kuoret. Kuutioi toisen puolikkaan malto tasakokoisiksi, kuutiomaisiksi paloiksi.

Mittaa liemen ainekset mausteineen kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kurpitsakuutiot ja keitä 10–15 min, kunnes kurpitsapalat muuttuvat läpikuultaviksi. Siirrä pikkelssi tölkkeihin ja viileään.

Kurpitsapikkelssi on hyvä liharuokien, paistien ja kinkun lisäke.

Vinkki! 
Valmis glögimausteseos sisältää esim. rusinaa, pomeranssinkuorta, inkivääriä, kanelia, kardemummaa ja neilikkaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!