Ainekset
1 kg avomaankurkkuja
2 isoa sipulia renkaina
6 dl vettä
3 dl etikkaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 tähtianista
2 rkl tuoretta kuorittua inkivääriä lastuina
3–4 isoa valkosipulinkynttä
½ dl sitruunaverbenaa tai muuta tuoretta yrttiä
(1 rkl korianterin siemeniä)
Ohjeet
Huuhtele avomaankurkut. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Mittaa kaikki muut aineet paitsi kurkut kattilaan ja kiehauta.
Lisää kurkut ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Laita kurkut kuumennettuihin puhtaisiin purkkeihin ja sulje. Purkkeihin muodostuu tyhjiö ja kurkut säilyvät hyvänä kuukausia. Säilytä viileässä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?