Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta, uusia hienoja makuja ja näyttäviä koristeluja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!


Pähkinämarenki-mokkakakku

Pähkinämarenki-mokkakakku

16 annosta, à 80 g 4 tuntia
Fragilité-kakkuklassikko koostuu rapeasta pähkinämarengista ja mokkakreemitäytteestä.
Ainekset

Pähkinämarenkilevyt
300 g hasselpähkinöitä
150 g Dansukker Ruokokidesokeria
7 kananmunan valkuaista
125 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja

Mokkakreemi
175 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä
4 rkl pikaespressojauhetta

Täytteeseen lisäksi
100 g tummaa suklaata tai wienernougat-suklaata
250 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita

Pinnalle
150 g suolapähkinöitä hienoksi rouhittuna 


Levitä hasselpähkinät uunipellille, työnnä pelti uuniin ja paahda pähkinöitä 200 asteessa 10–15 minuuttia. Seuraa paahtumista silmä tarkkana, kuoret saavat tummua mutta pähkinät eivät saa palaa.

Kaada kuumat pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, rutistele pyyhe nyytiksi ja hiero nyyttiä pöydän pintaa vasten, kunnes pähkinänkuoret ovat lähes kokonaan irronneet. Poimi pähkinät pyyhkeestä ja jäähdytä ne.

Laita pähkinät (noin 275 g) leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää ruokokidesokeri ja pyöräytä ainekset sileäksi. Lisää rouheen joukkoon kaksi (2) valkuaista koneen käydessä, sekoita kunnes aineksista on muodostunut pallomainen massa. Siirrä massa sekoituskulhoon.

Vatkaa loput valkuaiset (5 kpl) puhtaassa ja kuivassa kulhossa vaahdoksi, lisää sokeri-perunajauhoseos vatkauksen aikana vaahtoon vähitellen. Sekoita noin kolmasosa valkuaisvaahdosta pähkinä-sokerimassaan reippain ottein ja kaada seos sen jälkeen valkuaisvaahtoon ja sekoita lopuksi varoen.

Pursota tai levitä massasta kolme pohjaa (ø 20 cm) leivinpaperoiduille uunipelleille. Paista uunissa 160 asteessa yksitellen noin 30 minuuttia tai kiertoilmauunissa kaikki yhtä aikaa 150 asteessa noin 30 minuuttia. Vaihda peltien paikka kiertoilmapaiston puolivälissä ja pyöräytä pellit ympäri. Jäähdytä pohjat.

Mittaa sokeri, vesi ja pikaespressojauhe kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Sulata suklaa tai nougat, kaada se vispauskulhoon, lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa seos vaaleaksi. Lisää kylmä kahvisiirappi ohuena nauhana koko ajan rivakasti vatkaten.

Kokoa kakku (renkaaseen), siirrä pähkinämarenkilevy lautaselle, annostele noin kolmasosa täytteestä päälle, aseta toinen levy täytteen päälle, lisää täyte ja viimeinen levy kanneksi. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi. Loput mokkakreemistä saa odottaa huoneenlämmössä.

Kuorruta kakku lopulla mokkakreemillä.

Hienonna suolapähkinät tasaiseksi rouheeksi ja viimeistele kakun pinta rouheella. Siisti lautanen tai siirrä kakku tarjoiluvadille.

Nauti täyteläisen kahvin tai mustan teen kanssa. Ota kakku huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoamista. Kakun voi pakastaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Marjainen täytekakku

Marjainen täytekakku

12–15 annosta 1 ½ vrk
Näyttävästi koristeltu täytekakku herkullisella mansikka-valkosuklaatäytteellä.
Ainekset

Sokerimassa

2 kananmunan valkuaista
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
noin 1 ½ pkt Dansukker Tomusokeria

Vuoan voiteluun

2 rkl voita tai margariinia
2 rkl korppujauhoja

Kakkupohja

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus

½ dl sitruunasta puristettua mehua
¼ dl sitruslikööriä
1 dl vettä
1 dl Dansukker Tomusokeria

Mansikkatäyte

5 liivatelehteä
½ dl vettä
200 g valkosuklaata
5 dl mansikoita
3 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 25–27 %
4 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria

Kreemi

50 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria

Pinnalle

7–10 dl tuoreita marjoja

Kiille

2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria


1. Sekoita sokerimassan aineet tasaiseksi, hyvin kaulittavaksi massaksi. Kääri massa huolellisesti kelmuun tai muovipussiin ja säilytä huoneenlämmössä yön yli.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen ja kaada taikina ø 20 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunissa 180 asteessa n. 50 min. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku. Jäähdytä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka.

3. Taita leivinpaperista tukeva korotusosa vuokaan (kokonaiskorkeus noin 10 cm) ja vuoraa vuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Sekoita kostutusliemi.

4. Valmista täyte. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta hyvin ja liuota ne kiehuvaan veteen. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä liedellä kattilassa tai mikrouunissa. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja mansikanmakuinen tomusokeri vaahdoksi. Lisää mansikkasose, liivateliemi ja valkosuklaasula tuorejuustoon ja pyöräytä kermavaahto joukkoon viimeisenä.

5. Pane ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä kolmasosa täytteestä levyn päälle. Jatka loppujen kakkulevyjen kanssa samoin. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä kakku jääkaappiin ja anna täytteen hyytyä seuraavaan päivään.

6. Vatkaa kreemin aineet vaahdoksi.

7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista leivinpaperi ja kelmu. Levitä ohut kreemikerros kakun reunaan. Ripottele tomusokeria työpöydälle ja kauli sokerimassa 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä hiukan kakun reunaa korkeampia suikaleita ja koristele reuna niillä.

8. Levitä marjat kakun pinnalle.

9. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri kiehuvaan veteen ja keitä kunnes liemi on kirkasta. Jäähdytä hetki ja levitä tai sivele lientä marjojen päälle.

10. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

Vinkki!
Jos kiire yllättää, marjainen täytekakku on upea tarjottava myös sellaisenaan, ilman reunakoristelua. Sivele kakun pinnalle ohut kerros kreemiä ennen marjojen asettelua. (Katso kuva)

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pähkinäkakut

Pähkinäkakut

60 kpl ½ tuntia
Pienet ja sievät pähkinäkakut täytetään tuorejuustolla ja vadelmamarmeladilla.
Ainekset

200 g voita tai margariinia
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
420 g hasselpähkinäjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte 1

400 g maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 25–27 %
3 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
1 rkl appelsiinista puristettua mehua

Täyte 2

300 g (2–3 dl) vadelmamarmeladia


1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon.

2. Siirrä taikina pursotinpussiin, leikkaa kärkeen reikä ja pursota leivinpaperoiduille pelleille pyöreitä, ø 2 cm:n kakkuja. Paista uunissa 180 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.

3. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, mausta vaahto appelsiinin kuoriraasteella ja mehulla.

4. Täytä pähkinäkakut tarjoamispäivänä tuorejuustotäytteellä ja vadelmamarmeladilla ja pane kaksi kakkua vastakkain.


Vadelmamarmeladi
noin 5 dl
500 g pakastevadelmia
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Mittaa aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia kattilan sisältöä silloin tällöin ravistellen tai kevyesti sekoittaen. Jäähdytä vartti ja purkita.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Tuulihatut

Tuulihatut

50 kpl 4 tuntia
Mascarponella ja mansikoilla täytetyt tuulihatut ovat juhlien näyttävä pikkutarjottava.
Ainekset

2 dl vettä
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täyte

2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rs (à 250 g) mascarponea
4 dl kuohukermaa
1 luomusitruunan kuoriraaste
2 rkl tummaa rommia

Väliin

5 dl mansikoita

Kuorrutus

2 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
noin 1 rkl sitruunasta puristettua mehua


1. Kuumenna vesi, sokeri, suola ja paloiteltu rasva kiehuvaksi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä, lisää vehnäjauhot kertakaatona kuumaan liemeen ja sekoita hyvin. Siirrä kattila liedelle takaisin, sekoita ja anna taikinan kypsyä kunnes se on kiinteää ja irtoaa kattilan reunasta ja pohjasta. Jäähdytä 30 min. Lisää kananmunat hyvin sekoittaen. Pursota taikinasta pieniä ruusukkeita leivinpaperoiduille pelleille tai annostele taikina lusikalla. Paista uunissa 220 asteessa ensimmäiset 15 min., alenna lämpötila 180 asteeseen jatka paistamista vielä noin 20 min. Jäähdytä.

2. Laita täytteen aineet kulhoon, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Viipaloi putsatut mansikat.

3. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki ja täytä ne vaahdolla ja mansikkaviipaleilla, aseta kannet täytteen päälle.

4. Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja sitruunamehu. Pursota tuulihattuihin koristeraidat.

5. Siirrä tuulihatut tarjoiluvadille ja laita ne jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Makea siemen-pähkinänäkkileipä

Makea siemen-pähkinänäkkileipä

15–20 annosta 25 minuuttia
Hieman erilainen gluteeniton kahvileipä tarjotaan vaahdotetun tuorejuuston tai mascarponen ja ruokosokerisiirapin kera.
Ainekset

2 kananmunaa
2 dl siemensekoitusta
2 dl pähkinärouhetta
2 dl mantelijauhetta
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Tarjoiluun

200–300 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
1–2 dl Dansukker Tomusokeria
Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia


1. Sekoita kananmunat, siemenet, pähkinät ja mantelijauhe. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille 30 x 38 cm:n kokoon. Ripottele ruokokidesokeri pinnalle. Paista uunissa 180–200 asteessa 15–17 minuuttia.

2. Leikkaa näkkileipä paloiksi tai anna sen jäähtyä ja murra siitä sopivan kokoisia paloja. Tarjoa tomusokerilla maustetun, vaahdotetun tuorejuuston tai mascarponen ja ruokosokerisiirapin kera.

Vinkki!
Halutessasi paksumman näkkileivän, paista taikina 22 x 32 cm:n levynä. Leikkaa lämpimänä annospaloiksi.

Gluteeniton siemen-pähkinänäkkileipä on sellaisenaan myös maidoton.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sacherkakku

Sacherkakku

12 annosta
Wieniläisen sacherkakun täytteenä on aprikoosihilloa ja kuorrutuksena tummaa suklaata.
Ainekset

Aprikoosihilloke
200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja kuutioituna
4 dl vettä
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Kakkupohjaan
150 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 annos aprikoosihilloketta

Kuorrutus
¾ dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
20 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata

Koristeluun
1 rs syötäviä kukkia
tai
50 g tummaa suklaata

Tarjoiluun
3 dl kuohukermaa
¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


Laita aprikoosit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes aprikoosit ovat pehmeitä ja rikkoutuvat hiukan. Lisää hillosokeri ja glukoosisiirappi ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä. Halutessasi voit soseuttaa hillokkeen.

Voitele tasapohjainen, ø 23 cm:n vuoka.

Sulata suklaa mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa rasva, sokeri, siirappi ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja siivilöidyt, keskenään sekoitut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan viimeiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 170 asteessa noin 55 minuuttia. Voit peittää pinnan paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Vuoraa kakun paistovuoka kelmulla. Siirrä kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin ja levitä puolet aprikoosihillokkeesta levylle, siirrä keskilevy vuokaan ja levitä lopputäyte. Aseta pohjalevy vuokaan leikkauspinta alaspäin.  Peitä kakku ja anna makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kumoa kakku leivinpaperin tai ritilän päälle. Poista kelmu. 

Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja lisää rasva sekä suklaapalat. Sekoita hyvin kunnes kuorrutus on sileää ja kiiltävää, tarvittaessa voit hiukan lämmittää seosta sekoitellen, kunnes suklaapalat ovat täysin sulaneet. Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä lastalla ja anna kuorrutuksen valua peittämään reuna. Siisti ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Laita kakku jääkaappiin kuvulla suojattuna ja anna kuorrutteen kovettua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Peitä kakun pinta kukkasin tai viimeistele se sulatetusta suklaasta pursotetuin kirjaimin.

Tarjoa sacherkakku Siro erikoishienolla sokerilla maustetun kermavaahdon ja hyvän kahvin kanssa.

Vinkki!
Kostuta kakku reilulla desillä appelsiinitäysmehua tai sokerilla ja konjakilla maustettua kahvijuomaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Fariinimarengit

Fariinimarengit

noin 12 kpl 1,5 tuntia + 12 tuntia
Sievät pursotetut marengit ovat gluteenittomia ja maidottomia juhlatarjottavia.
Ainekset

2 kananmunan valkuaista
2 dl (125 g) Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria 


Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.

Pursota marengit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle fariinisokeria. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mangopannacotta

Mangopannacotta

noin 16 pientä annosta 5 minuuttia + 2 tuntia
Tee pannacotta shottilaseihin, saat 16 suloista herkkuannosta juhliin tai brunssille.
Ainekset

5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 dl mangososetta (100 %)
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden limetin raastettu kuori

Koristeluun esimerkiksi

noin 2 dl mangososetta
mangokuutioita, tuoretta minttua


Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada shottilaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele ennen tarjoilua.

Vinkki!
Tee mangosose soseuttamalla pakastemangokuutioita tai käytä valmista sosetta.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Suolaista ja makeaa juhliin »

Lisää leivonnaisohjeita »