Vaniljaiset marjatarteletit

Leivo kesän marjoista ihanan vaniljaiset marjaleivokset tai kokonainen herkullinen marjapiirakka.

12 leivosta tai 1 piirakka

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
125 g voita
3 dl Dansukker Tomusokeria
yhden luomusitruunan kuoriraaste
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1/2–3/4 dl kylmää vettä

Vaniljakiisseli
5 dl maitoa
2–3 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
6 munankeltuaista
3 rkl maissitärkkelystä
50 g pehmeää voita

Lisäksi
tuoreita marjoja
Dansukker Tomusokeria koristeluun

Ohjeet

Vaahdota voi ja tomusokeri keskenään.  Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja lisää keltuainen vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi nopeasti sekoittaen kylmä vesi.

Painele taikina pieniin tartelettivuokiin tai leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (24–26 cm) pohjalle ja reunoille.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Jäähdytä.

Valmista vaniljakiisseli. Mittaa kattilaan maito, vaniljasokeri ja vaniljajauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen. Sekoita sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys keskenään ja valuta kuuman maidon joukkoon. Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmeä voi sekoittaen. Jäähdytä kylmäksi.

Levitä vaniljakiisseli leivospohjille tai piiraspohjalle. Ripottele pinnalle tuoreita marjoja. Koristele halutessasi siivilöidyllä tomusokerilla. 

Vinkki!
Gluteenittomat leivokset saat, kun korvaat vehnäjauhot mantelijauholla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Taikina on hauraampaa, joten irrota pohjat varovasti vuoista.
 

Käytä ylimääräiset valkuaiset esim. näihin resepteihin:

Pavlovan marenkikakku
Muscovadomarengit
Jättimarengit
Muhkea marenkimarjakakku
Marenkinen marjapiiras
Limettisorbetti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?