Vaniljaiset marjatarteletit

Leivo kesän marjoista ihanan vaniljaiset marjaleivokset tai kokonainen herkullinen marjapiirakka.

12 leivosta tai 1 piirakka

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
125 g voita
3 dl Dansukker Tomusokeria
yhden luomusitruunan kuoriraaste
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1/2–3/4 dl kylmää vettä

Vaniljakiisseli
5 dl maitoa
2–3 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
6 munankeltuaista
3 rkl maissitärkkelystä
50 g pehmeää voita

Lisäksi
tuoreita marjoja
Dansukker Tomusokeria koristeluun

Ohjeet

Vaahdota voi ja tomusokeri keskenään.  Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja lisää keltuainen vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi nopeasti sekoittaen kylmä vesi.

Painele taikina pieniin tartelettivuokiin tai leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (24–26 cm) pohjalle ja reunoille.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Jäähdytä.

Valmista vaniljakiisseli. Mittaa kattilaan maito, vaniljasokeri ja vaniljajauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen. Sekoita sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys keskenään ja valuta kuuman maidon joukkoon. Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmeä voi sekoittaen. Jäähdytä kylmäksi.

Levitä vaniljakiisseli leivospohjille tai piiraspohjalle. Ripottele pinnalle tuoreita marjoja. Koristele halutessasi siivilöidyllä tomusokerilla. 

Vinkki!
Gluteenittomat leivokset saat, kun korvaat vehnäjauhot mantelijauholla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Taikina on hauraampaa, joten irrota pohjat varovasti vuoista.
 

Käytä ylimääräiset valkuaiset esim. näihin resepteihin:

Pavlovan marenkikakku
Muscovadomarengit
Jättimarengit
Muhkea marenkimarjakakku
Marenkinen marjapiiras
Limettisorbetti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.