Ainekset
Pohja
125 g voita
3 dl Dansukker Tomusokeria
yhden luomusitruunan kuoriraaste
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1/2–3/4 dl kylmää vettä
Vaniljakiisseli
5 dl maitoa
2–3 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
6 munankeltuaista
3 rkl maissitärkkelystä
50 g pehmeää voita
Lisäksi
tuoreita marjoja
Dansukker Tomusokeria koristeluun
Ohjeet
Vaahdota voi ja tomusokeri keskenään. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja lisää keltuainen vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi nopeasti sekoittaen kylmä vesi.
Painele taikina pieniin tartelettivuokiin tai leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (24–26 cm) pohjalle ja reunoille.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Jäähdytä.
Valmista vaniljakiisseli. Mittaa kattilaan maito, vaniljasokeri ja vaniljajauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen. Sekoita sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys keskenään ja valuta kuuman maidon joukkoon. Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmeä voi sekoittaen. Jäähdytä kylmäksi.
Levitä vaniljakiisseli leivospohjille tai piiraspohjalle. Ripottele pinnalle tuoreita marjoja. Koristele halutessasi siivilöidyllä tomusokerilla.
Vinkki!
Gluteenittomat leivokset saat, kun korvaat vehnäjauhot mantelijauholla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Taikina on hauraampaa, joten irrota pohjat varovasti vuoista.
Käytä ylimääräiset valkuaiset esim. näihin resepteihin:
Pavlovan marenkikakku
Muscovadomarengit
Jättimarengit
Muhkea marenkimarjakakku
Marenkinen marjapiiras
Limettisorbetti
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.