Pohja
Vaniljakiisseli
Lisäksi
Vaahdota voi ja tomusokeri keskenään. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja lisää keltuainen vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi nopeasti sekoittaen kylmä vesi.
Painele taikina pieniin tartelettivuokiin tai leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (24–26 cm) pohjalle ja reunoille.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Jäähdytä.
Valmista vaniljakiisseli. Mittaa kattilaan maito, vaniljasokeri ja vaniljajauhe. Kuumenna kiehumispisteeseen. Sekoita sokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys keskenään ja valuta kuuman maidon joukkoon. Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmeä voi sekoittaen. Jäähdytä kylmäksi.
Levitä vaniljakiisseli leivospohjille tai piiraspohjalle. Ripottele pinnalle tuoreita marjoja. Koristele halutessasi siivilöidyllä tomusokerilla.
Vinkki!
Gluteenittomat leivokset saat, kun korvaat vehnäjauhot mantelijauholla tai gluteenittomalla jauhoseoksella. Taikina on hauraampaa, joten irrota pohjat varovasti vuoista.
Käytä ylimääräiset valkuaiset esim. näihin resepteihin:
Pavlovan marenkikakku
Muscovadomarengit
Jättimarengit
Muhkea marenkimarjakakku
Marenkinen marjapiiras
Limettisorbetti
Reseptin on laatinut