Muhkea marenkimarjakakku

Leivo vieraille kesän tuoreista marjoista muhkea, kermatäytteinen marenkikakku.

2 tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

6 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 maustemitallinen suolaa

Täyte
3–4 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
1 l tuoreita marjoja

Koristelu
½ l tuoreita marjoja

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi keskinopeudella sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja suola ja jatka vatkaamista täydellä teholla, kunnes vaahto on valkoista ja kestävää. Levitä tai pursota marenkitaikina kolmeksi yhtä suureksi levyksi leivinpaperille uunipellille.

Paista 125 asteessa uunin keskiosassa noin 1 tunti. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita marjat joukkoon. Levitä puolet täytteestä marenkilevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä loput täytteestä sille. Nosta kolmas marenkilevy kanneksi. Koristele tuoreilla marjoilla. Tarjoile heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.