Muhkea marenkimarjakakku

Muhkea marenkimarjakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

6 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 maustemitallinen suolaa

Täyte
3–4 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
1 l tuoreita marjoja

Koristelu
½ l tuoreita marjoja

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi keskinopeudella sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja suola ja jatka vatkaamista täydellä teholla, kunnes vaahto on valkoista ja kestävää. Levitä tai pursota marenkitaikina kolmeksi yhtä suureksi levyksi leivinpaperille uunipellille.

Paista 125 asteessa uunin keskiosassa noin 1 tunti. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita marjat joukkoon. Levitä puolet täytteestä marenkilevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä loput täytteestä sille. Nosta kolmas marenkilevy kanneksi. Koristele tuoreilla marjoilla. Tarjoile heti.

Reseptin on laatinut

Dansukker