Muscovadomarengit

24–48 kpl paisto 1–2 tuntia + kuivuminen yön yli
Tumma Muscovado ruokosokeri antaa makua marengeille. Paistoaika vaikuttaa marengin koostumukseen: sisus voi olla joko kinuskisen venyvää tai rapeaa.
Muscovadomarengit
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 6 kananmunan valkuaista
  • 1 maustemitallinen suolaa
  • ½ tl sitruunasta puristettua mehua
  • 3 dl (180 g) Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, suola ja sitruunamehu muscovadosokeria vaahdotuksen ajan lisäten. Pursota tai annostele marenkivaahto kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.  Voit ripotella muscovadosokeria marenkien pinnalle ennen paistoa.

Paista kiertoilmauunissa 110 asteessa 1–2 tuntia. Vaihda peltien paikkaa paiston puoliväissä. Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen ja anna marenkien kuivua yön yli.

Tunnin paiston ja yökuivumisen jälkeen marenkien pinta on rapea ja sisus kinuskisen venyvää. Kahden tunnin paiston jälkeen marengit ovat kuivia ja rapeita.

Vinkki!
Marenkien koko vaikuttaa paistoaikaan, tarkista marengin rapeus ja koostumus halkaisemalla ennen uunista ottoa.

Vinkki!
Käytä keltuaiset muscovadovanukkaan valmistukseen.

Reseptin on laatinut

Dansukker