Marenkinen marjapiiras - Dansukker

Marenkinen marjapiiras

10 palaa 45 minuuttia
Kuorruta marjakiisselitäytteinen piiras joko tavallisella tai italialaisella marengilla.
Marenkinen marjapiiras
Arvioi: (39kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 100 g voita
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 2 rkl vettä

    Täyte

    • 5 dl marjoja
    • 1–2 dl Dansukker Taloussokeria
    • ½ dl vettä
    • 2 rkl perunajauhoa

    Pinnalle

    • 2 kananmunan valkuaista
    • 6 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    1. Mittaa täyteainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna jäähtyä.

    2. Nypi taikina-ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele se halkaisijaltaan 27-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tue taikinareunat foliosta muovatulla pannalla ja esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

    3. Ota torttupohja uunista, poista foliopanta ja kaada kiisseli vuokaan. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lusikoi marenki piirakan pinnalle ja kypsennä 200 asteessa vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

    Vinkki!
    Kuorrutukseen voi käyttää myös italialaista marenkia.

    Italialainen marenki
    1 dl vettä
    4 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    6 valkuaista

    1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia, kunnes liemi sakenee.
    2. Vaahdota valkuaiset. Anna sokeriliemen jäähtyä muutama sekunti ja kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa vaahtoa noin 10 minuuttia, kunnes se jäähtyy.

    Marenki säilyy pari päivää jääkaapissa. Se sopii myös happamien marjapiirakoiden, kuten herukka-, puolukka- tai omenapiirakoiden pinnalle.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;