Ainekset
6 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
1 1⁄2 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
Täyte
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 l marjoja
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
1. Sekoita maissitärkkelys desilitraan sokeria. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkatessasi joukkoon vähitellen kaksi desilitraa sokeria. Lisää edelleen koko ajan vatkaten sokeri, johon maissijauhot on sekoitettu. Lisää lopuksi etikka tai sitruunamehu.
2. Lusikoi taikina pyöreäksi kakkupohjaksi leivinpaperilla peitetylle pellille siten, että reunat jäävät korkeiksi. Voit lusikoida vaahdon myös voideltuun ja maissijauhoilla leivitettyyn vuokaan.
3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Marengin kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna pohjan jäähtyä.
4. Täytä kakku tarjolle asetettaessa vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja marjoilla. Seulo pinnalle tomusokeria.
Kakku sopii myös keliaakikoille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.