Pavlovan marenkikakku

Unelmanpehmeää marenkia, vaniljakastiketta ja kesän tuoreita marjoja: siinä resepti helppoon herkkuun.

2 tuntia

Arviot (108 kpl)

Ainekset

6 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
1 1⁄2 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua

Täyte

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 l marjoja

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Sekoita maissitärkkelys desilitraan sokeria. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkatessasi joukkoon vähitellen kaksi desilitraa sokeria. Lisää edelleen koko ajan vatkaten sokeri, johon maissijauhot on sekoitettu. Lisää lopuksi etikka tai sitruunamehu.

2. Lusikoi taikina pyöreäksi kakkupohjaksi leivinpaperilla peitetylle pellille siten, että reunat jäävät korkeiksi. Voit lusikoida vaahdon myös voideltuun ja maissijauhoilla leivitettyyn vuokaan.

3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Marengin kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna pohjan jäähtyä.

4. Täytä kakku tarjolle asetettaessa vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja marjoilla. Seulo pinnalle tomusokeria.

Kakku sopii myös keliaakikoille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?