Pavlovan marenkikakku

2 tuntia
Unelmanpehmeää marenkia, vaniljakastiketta ja kesän tuoreita marjoja: siinä resepti helppoon herkkuun.
Pavlovan marenkikakku
Arvioi: (50kpl)

Ainekset

  • 6 munanvalkuaista
  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
  • 1 1⁄2 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua

Täyte

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 l marjoja

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

1. Sekoita maissitärkkelys desilitraan sokeria. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkatessasi joukkoon vähitellen kaksi desilitraa sokeria. Lisää edelleen koko ajan vatkaten sokeri, johon maissijauhot on sekoitettu. Lisää lopuksi etikka tai sitruunamehu.

2. Lusikoi taikina pyöreäksi kakkupohjaksi leivinpaperilla peitetylle pellille siten, että reunat jäävät korkeiksi. Voit lusikoida vaahdon myös voideltuun ja maissijauhoilla leivitettyyn vuokaan.

3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Marengin kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna pohjan jäähtyä.

4. Täytä kakku tarjolle asetettaessa vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja marjoilla. Seulo pinnalle tomusokeria.

Kakku sopii myös keliaakikoille.

Reseptin on laatinut

Dansukker