Ainekset
75 g tummaa suklaata
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
(2 tl konjakkia)
Ohjeet
Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Kuumenna uuni 120–140 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon vatkaamisen aikana. Sekoita viimeiseen sokerierään leivinjauhe ja perunajauhot. (Lisää konjakki marenkivaahtoon vatkauksen lopussa.) Valuta suklaasula marenkivaahtoon ohuena nauhana ja pyöräytä vaahtoa lastalla niin, että suklaa raidoittaa vaahdon.
Nostele marenkivaahto leivinpaperoidulle uunipellille esim. kahdella lusikalla pulleiksi jättimarengeiksi. Työnnä pelti uuniin ja paista marenkeja 60–90 minuuttia. Katkaise virta uunista, avaa uuninluukkua hiukan, työnnä esim. lusikka väliin ja anna marenkien kuivua uunissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele marengit kermavaahdolla, vaniljakastikevaahdolla, maustetulla rahkalla, jäätelöllä, marjoilla tai hedelmillä.
Vinkki!
Käytä puhdasta kuivaa kulhoa ja puhdasta kuivaa vatkainta. Vatkaa tehokkaasti yleiskoneessa vispilävatkaimella tai sähkövatkaimen vispilöillä. Kananmunan valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista. Hyvä marenkivaahto on kiiltävää ja kiinteää.
Paistolämpötila ja paistoajan pituus vaikuttavat marengin rakenteeseen ja suutuntumaan.
Korkeampi lämpötila ja lyhyempi paistoaika: marenki on päältä rapea ja sisältä toffeemaisen sitkeä.
Matalampi lämpötila ja pitempi paistoaika: marenki on kuivempi ja rapeampi.
Tarkista suklaan gluteenittomuus ja maidottomuus!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?