Simasiirappi - Dansukker

Simasiirappi

Valmista siirappia noin 4 dl 25 minuuttia
Testaa vapun salainen ase! Sitruunainen simasiirappi on heti valmis käytettäväksi juomiin. Tällä makusiirapin ohjeella valmistat aivan aidon siman makuista pikasimaa.
Simasiirappi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 luomusitruunan kuoret
  • 1 luomusitruunan mehu
  • 3 dl Dansukker Luomufariinisokeria tai Fariinisokeria
  • 4 dl vettä

Pese sitruuna huolellisesti. Kuori talteen sitruunan kuori. Purista sitruunasta mehu.

Kiehauta vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilassa ja lisää sitruunankuori. Keitä seosta miedolla lämmöllä 20 minuuttia ilman kantta.

 Anna siirapin jäähtyä ja siivilöi kuoret pois. Kaada simasiirappi puhtaaseen lasipurkkiin tai pulloon.

Säilytä simasiirappia jääkaapissa. Siirappi säilyy hyvänä useita viikkoja.

Pikasiman valmistus simasiirapista

Lisää noin 2 1/2 dl:n vetoisen lasin pohjalle jäitä. Kaada päälle 20 ml simasiirappia ja jatka maustamattomalla kombuchalla. Sekoita lusikalla tai pillillä kevyesti pohjasta saakka muutaman kerran. Jos pidät makeammasta simasta, lisää simasiirappia.

Vinkki!
Voit valmistaa simasiirapista myös erimakuisia mocktaileja. Lisäksi voit lisätä perinteisen kombuchan sijaan myös maustettuja kombuchoja, jolloin saat uusia makuja.

Vinkki!
Kokeile myös helppoa pikasimaa sekoittamalla simasiirappia kivennäisveteen.

 

Resepti ja kuva: Sweet Food O´Mine

 

 

 


;