Simasiirappi - Dansukker

Simasiirappi

2 dl 25 minuuttia
Tällä makusiirapin ohjeella valmistat aivan aidon siman makuista pikasimaa. Sitruunainen simasiirappi käy myös monenlaisiin vappujuomiin: kokeile vaikka sima & tonic -mocktailia.
Simasiirappi
Arvioi: (29kpl)

Ainekset

  • 1 luomusitruuna
  • 4 dl vettä
  • 3 dl Dansukker Luomufariinisokeria tai Fariinisokeria

Pese sitruuna huolellisesti. Kuori talteen keltainen kuoriosa ja purista mehu.

Kiehauta vesi, sokeri sekä sitruunamehu ja keltainen kuoriosa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia ilman kantta.

Anna siirapin jäähtyä ja siivilöi kuoret pois. Kaada simasiirappi puhtaaseen lasipurkkiin tai pulloon.

Säilytä simasiirappia jääkaapissa. Siirappi säilyy hyvänä muutaman viikon.

Vinkki!
Mausta simasiirappia: lisää kattilaan tähtianista, kanelitanko, neilikkaa tai pala inkivääriä. Siivilöi mausteet pois ennen pullottamista.

Resepti: yhteistyössä Sweet Food O’Mine & Dansukker

Katso resepti: Pikasima

Katso resepti: Sima & tonic


;