Ainekset
1 luomusitruuna
4 dl vettä
3 dl Dansukker Luomufariinisokeria tai Fariinisokeria
Ohjeet
Pese sitruuna huolellisesti. Kuori talteen keltainen kuoriosa ja purista mehu.
Kiehauta vesi, sokeri sekä sitruunamehu ja keltainen kuoriosa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia ilman kantta.
Anna siirapin jäähtyä ja siivilöi kuoret pois. Kaada simasiirappi puhtaaseen lasipurkkiin tai pulloon.
Säilytä simasiirappia jääkaapissa. Siirappi säilyy hyvänä muutaman viikon.
Vinkki!
Mausta simasiirappia: lisää kattilaan tähtianista, kanelitanko, neilikkaa tai pala inkivääriä. Siivilöi mausteet pois ennen pullottamista.
Resepti: yhteistyössä Sweet Food O’Mine & Dansukker
Katso resepti: Pikasima
Katso resepti: Sima & tonic
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa
Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.