Ainekset
1 luomusitruuna
4 dl vettä
3 dl Dansukker Luomufariinisokeria tai Fariinisokeria
Ohjeet
Pese sitruuna huolellisesti. Kuori talteen keltainen kuoriosa ja purista mehu.
Kiehauta vesi, sokeri sekä sitruunamehu ja keltainen kuoriosa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia ilman kantta.
Anna siirapin jäähtyä ja siivilöi kuoret pois. Kaada simasiirappi puhtaaseen lasipurkkiin tai pulloon.
Säilytä simasiirappia jääkaapissa. Siirappi säilyy hyvänä muutaman viikon.
Vinkki!
Mausta simasiirappia: lisää kattilaan tähtianista, kanelitanko, neilikkaa tai pala inkivääriä. Siivilöi mausteet pois ennen pullottamista.
Resepti: yhteistyössä Sweet Food O’Mine & Dansukker
Katso resepti: Pikasima
Katso resepti: Sima & tonic
Katso resepti: Sunshine Spritzer
Katso resepti: Persikkabellini
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?