Ainekset
Siirappipaahdetut pistaasipähkinät
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolattu tai suolaamaton)
1 rkl voita
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
(hyppysellinen sormisuolaa, jos pistaasipähkinät ovat suolaamattomia)
Sahramijäätelö
4 keltuaista
1/2–1 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 pussi sahramia
Koristeluun
keksimuruja
Ohjeet
1. Rouhi pistaasipähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Paahda pähkinärouhe kullanruskeaksi voissa paistinpannulla. Lisää siirappi (ja suola). Sekoita ja paahda vielä hetki.
2. Kaada rouhe leivinpaperille ja jätä jäähtymään.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta kasarissa maito, kerma, glukoosisiirappi ja sahrami.
4. Vatkaa munavaahto kermaseokseen. Siivilöi seos pakastuksen kestävään vuokaan tai muovirasiaan ja anna jäähtyä. Laita jäähtynyt jäätelömassa pakastimeen ja sekoita silloin tällöin.
5. Rouhi siirappipaahdetut pistaasipähkinät veitsellä. Säästä osa koristeluun ja lisää loput jäätelön joukkoon. Anna jäätelön pakastua noin 5 tuntia välillä sekoittaen.
6. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoilua ja ripottele päälle pähkinärouhetta ja keksimuruja.
Vinkki!
Käytä valkuaiset esim. näihin marenkileivonnaisiin:
Mustikkainen marenkirullakakku
Joulupavlova
Budapest-leivos
Marenkirulla
Pavlovakranssi greippihunnulla
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!