Ainekset
4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
2 tl piparkakkumaustetta
Pinnalle
4 dl vispikermaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
5–7 (gluteenitonta) piparkakkua
50 g valkosuklaata
punaisia säilykekirsikoita, karpaloita, suklaarusinoita tms.
Ohjeet
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon vielä maissitärkkelys, sitruunamehu ja piparkakkumauste.
Levitä marenki ympyräksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 125-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia.
Laita jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä seos marengin päälle. Ripottele pinnalle murustettuja piparkakkuja ja rouhittua valkosuklaata. Koristele säilykekirsikoilla tai marjoilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Munkit ja muut vappuherkut
Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.