Joulupavlova

Joulupavlova on piparkakun makuinen jälkiruoka tai kahvipöydän marenkiherkku. Voit koristelussa käyttää mielikuvitusta ja omia suosikkimakujasi.

PT1H

3 h

Arviot (45 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
2 tl piparkakkumaustetta

Pinnalle
4 dl vispikermaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
5–7 (gluteenitonta) piparkakkua
50 g valkosuklaata
punaisia säilykekirsikoita, karpaloita, suklaarusinoita tms.

Ohjeet

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon vielä maissitärkkelys, sitruunamehu ja piparkakkumauste.

Levitä marenki ympyräksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 125-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia.

Laita jäähtynyt marenki tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä seos marengin päälle. Ripottele pinnalle murustettuja piparkakkuja ja rouhittua valkosuklaata. Koristele säilykekirsikoilla tai marjoilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.