Budapest-leivos

Gluteeniton Budapest-leivos on hurmaava klassikkoleivonnainen mantelimarenkipohjalla ja kermaisella hedelmätäytteellä.

6–8 annosta

1 tunti

Arviot (140 kpl)

Ainekset

4 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl mantelijauhetta
½ dl maissitärkkelystä

Täyte
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
1 pieni prk säilykemangoa tai -persikoita

Pinnalle
50 g tummaa suklaata
1–2 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon manteli- tai pähkinärouhe, mantelijauhe ja maissitärkkelys. Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita valkosuklaa ja vaniljasokeri rahkaseokseen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

Levitä täyte torttulevylle. Paloittele pinnalle valutetut säilykemangot tai -persikat. Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Laita suklaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni aukko. Pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle. Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.

Vinkki!
Käytä täytteessä sesongin marjoja tai hedelmiä.

Tarkista käyttämäsi suklaan gluteenittomuus, kun tarjoat leivonnaista keliaakikolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.