Pavlovakranssi greippihunnulla

Makean marengin ja happaman greipin makuyhdistelmä on vastustamaton. Pavlovakranssi greippihunnulla sopii jälkiruoaksi kaikkiin juhliin.

8–10 hengelle

noin 2 tuntia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

Pavlova
4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl omenasiiderietikkaa

Greippicurd
¾ dl tuorepuristettua greippi- tai verigreippimehua
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
1 kananmuna
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria
50 g voita

Pinnalle
1 greippi tai verigreippi
½ tl jauhettua kardemummaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Koristeluun
2 dl kuohukermaa
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 125° C. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen puolet sokerista. 5 minuutin vatkaamisen jälkeen lisää loput sokerista ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä 5 minuuttia. Kääntele joukkoon maissitärkkelys ja etikka.

2. Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle noin 22 cm:n ympyrä ja pane paperi uunipellille. Pursota tai lusikoi noin 10 marenkihuippua ympyrän muotoon. Tee lusikalla jokaiseen pieni syvennys. Paista uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia. Sammuta uuni. Anna marengin kuivua uuninluukku raollaan.

3. Valmista greippicurd. Sekoita mehut, kananmuna ja hillosokeri kattilassa. Anna kiehua koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi.

4. Fileoi greippi ja laita lohkot kulhoon. Sekoita joukkoon kardemumma ja tomusokeri.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta pavlovakranssin pinnalle greippitahna. Lusikoi päälle kermavaahtonokareita ja greippilohkoja. Koristele pistaasipähkinärouheella.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!