Mantelipuikot

Mantelipuikot ovat mantelirouheessa ja raesokerissa pyöriteltyjä murotaikinapikkuleipiä.

55–60 kpl

1 tunti

Arviot (5 kpl)

Ainekset

½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4 ½ dl vehnäjauhoja
(muutama tippa karvasmanteliaromia)

Voiteluun
1 kananmunan valkuainen

Koristeluun
noin ¾ dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
noin ¾ dl mantelirouhetta

Ohjeet

Sekoita keskenään taikinan ainekset. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Pyöritä taikina sormen paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne 5 cm:n paloiksi. Sekoita mantelirouhe ja raesokeri lautasella. Voitele taikinapalat valkuaisella ja painele seokseen.

Pane mantelipuikot leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Säilytä pikkuleivät kuivassa paikassa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.