Mantelipuikot

Mantelipuikot ovat mantelirouheessa ja raesokerissa pyöriteltyjä murotaikinapikkuleipiä.

55–60 kpl

1 tunti

Arviot (5 kpl)

Ainekset

½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4 ½ dl vehnäjauhoja
(muutama tippa karvasmanteliaromia)

Voiteluun
1 kananmunan valkuainen

Koristeluun
noin ¾ dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
noin ¾ dl mantelirouhetta

Ohjeet

Sekoita keskenään taikinan ainekset. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Pyöritä taikina sormen paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne 5 cm:n paloiksi. Sekoita mantelirouhe ja raesokeri lautasella. Voitele taikinapalat valkuaisella ja painele seokseen.

Pane mantelipuikot leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Säilytä pikkuleivät kuivassa paikassa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.