Mantelipuikot

Mantelipuikot ovat mantelirouheessa ja raesokerissa pyöriteltyjä murotaikinapikkuleipiä.

55–60 kpl

1 tunti

Arviot (5 kpl)

Ainekset

½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4 ½ dl vehnäjauhoja
(muutama tippa karvasmanteliaromia)

Voiteluun
1 kananmunan valkuainen

Koristeluun
noin ¾ dl Dansukker Rapeaa Raesokeria
noin ¾ dl mantelirouhetta

Ohjeet

Sekoita keskenään taikinan ainekset. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Pyöritä taikina sormen paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa ne 5 cm:n paloiksi. Sekoita mantelirouhe ja raesokeri lautasella. Voitele taikinapalat valkuaisella ja painele seokseen.

Pane mantelipuikot leivinpaperoidulle pellille. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Säilytä pikkuleivät kuivassa paikassa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!