Brysselin keksit

Brysselin keksit leivotaan taikinatangoista, jotka pyöritellään värjätyssä sokerissa. Nämä ruotsalaiset rapeat klassikkopikkuleivät hurmaavat kahvipöydässä maullaan ja ulkonäöllään.

45–50 kpl

PT75M
PT0M
Pikkuleivät

75 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Murotaikina
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Tomusokeria
(1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria)
200 g huoneenlämpöistä voita

Koristeluun
munanvalkuainen
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
muutama tippa elintarvikeväriä

Ohjeet

1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Jaa taikina neljään osaan, peitä palat kelmulla ja siirrä jääkaappiin 15–30 minuutiksi

2. Värjää sokeri elintarvikevärillä.

3. Muotoile taikina neljäksi tangoksi, halkaisijaltaan noin 4 cm. Voitele tangot valkuaisella ja pyöritä värjätyssä sokerissa. Leikkaa tangot viipaleiksi (noin 1 cm) ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 8–12 minuuttia pikkuleipien paksuudesta riippuen. Siirrä pikkuleivät jäähtymään ritilälle. Säilytä kuivassa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?