Ainekset
4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
Täyte
2 ½ dl vispikermaa
2 dl lemon curd -sitruunatahnaa
Kastike
2–4 passiohedelmää
1 dl vettä
1 tl sitruunamehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Pinnalle
1 prk säilykeaprikooseja, valutettuna
Ohjeet
Vaahdota munanvalkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon lopuksi maissijauhot ja valkoviinietikka. Levitä marenki ilmavasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille reiluksi ympyräksi. Paista 150-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 75 minuuttia. Sammuta uuni ja anna pohjan olla jälkilämmöllä uunissa, kunnes uuni on kylmä. Laita jäähtynyt marenkilevy tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon sitruunatahna. Levitä täyte marenkipohjan päälle. Koristele valutetuilla aprikoosipaloilla.
Valmista kastike vaikkapa marenkipohjan paistuessa. Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Mittaa joukkoon vesi ja sitruunamehu. Lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä vielä jääkaappiin.
Valuta raikasta passiokastiketta pavlovan päälle ja tarjoa loput kakun lisänä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.