Raikas passiopavlova

8–10 annosta 2 tuntia + 10 minuuttia
Pääsiäisen herkuksi väreiltään sopiva marenkinen jälkiruoka tai leivonnainen.
Raikas passiopavlova
Arvioi: (52kpl)

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Täyte

2 ½ dl vispikermaa
2 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Kastike

2–4 passiohedelmää
1 dl vettä
1 tl sitruunamehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Pinnalle

1 prk säilykeaprikooseja, valutettuna

Vaahdota munanvalkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon lopuksi maissijauhot ja valkoviinietikka. Levitä marenki ilmavasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille reiluksi ympyräksi. Paista 150-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 75 minuuttia. Sammuta uuni ja anna pohjan olla jälkilämmöllä uunissa, kunnes uuni on kylmä. Laita jäähtynyt marenkilevy tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon sitruunatahna. Levitä täyte marenkipohjan päälle. Koristele valutetuilla aprikoosipaloilla.

Valmista kastike vaikkapa marenkipohjan paistuessa. Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Mittaa joukkoon vesi ja sitruunamehu. Lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä vielä jääkaappiin.

Valuta raikasta passiokastiketta pavlovan päälle ja tarjoa loput kakun lisänä.

Reseptin on laatinut

Dansukker