Ainekset
4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
Kastike
2–4 passiohedelmää
1 dl vettä
1 tl sitruunamehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Täyte
2 ½ dl vispikermaa
2 dl lemon curd -sitruunatahnaa
Pinnalle
1 prk säilykeaprikooseja, valutettuna
Ohjeet
Vaahdota munanvalkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys ja valkoviinietikka.
Levitä marenki leivinpaperoidulle uunipellille ympyräksi (halk. noin 30 cm). Paista 150-asteisen uunin keskitasolla noin 75 minuuttia. Sammuta uuni ja anna pohjan olla jälkilämmöllä uunissa, kunnes uuni on kylmä. Laita jäähtynyt marenkilevy tarjoiluvadille.
Valmista kastike marenkipohjan paistuessa. Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Mittaa joukkoon vesi ja sitruunamehu. Lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua puoli minuuttia. Kaada seos kulhoon, anna jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin.
Tarjoilu: Vaahdota kerma ja vatkaa sitruunatahna joukkoon. Levitä täyte marenkipohjalle. Koristele aprikoosipaloilla. Valuta passiokastiketta pavlovan päälle ja tarjoa loput kakun lisänä. Tarjoa heti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.