Raikas passiopavlova

Pääsiäisen herkuksi väreiltään sopiva marenkinen jälkiruoka tai leivonnainen.

8–10 annosta

PT1H

2 tuntia + 10 minuuttia

Arviot (57 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Kastike
2–4 passiohedelmää
1 dl vettä
1 tl sitruunamehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Täyte
2 ½ dl vispikermaa
2 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Pinnalle
1 prk säilykeaprikooseja, valutettuna

Ohjeet

Vaahdota munanvalkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys ja valkoviinietikka.

Levitä marenki leivinpaperoidulle uunipellille ympyräksi (halk. noin 30 cm). Paista 150-asteisen uunin keskitasolla noin 75 minuuttia. Sammuta uuni ja anna pohjan olla jälkilämmöllä uunissa, kunnes uuni on kylmä. Laita jäähtynyt marenkilevy tarjoiluvadille.

Valmista kastike marenkipohjan paistuessa. Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Mittaa joukkoon vesi ja sitruunamehu. Lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua puoli minuuttia. Kaada seos kulhoon, anna jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin.

Tarjoilu: Vaahdota kerma ja vatkaa sitruunatahna joukkoon. Levitä täyte marenkipohjalle. Koristele aprikoosipaloilla. Valuta passiokastiketta pavlovan päälle ja tarjoa loput kakun lisänä. Tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?