Puolukka-kinuskijuustokakku

Joulun herkullisimmassa juustokakussa eli puolukka-kinuskijuustokakussa on piparipohjan ja kinuskikiilteen välissä vaniljainen puolukkatäyte.

PT1H

12 tuntia

Arviot (1440 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g pipareita (tai muita keksejä)
50 g voita

Juustokakkumassa
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl puolukkapyreetä, -sosetta tai -survosta (makeuttamatonta)
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria 
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Kinuskikiille
1,5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria 
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 liivatelehteä

Ohjeet

1. Vuoraa 20–22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla/reunakalvolla. Vuoraa myös pohja!

2. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ne keskenään. Painele ne sitten lusikalla irtopohjavuoan pohjalle, laita viileään.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi, älä kuitenkaan kovaksi.

4. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja puolukkapyree tasaiseksi massaksi. Kääntele se sitten kermavaahdon joukkoon.

5. Nosta liivatteet (älä purista vesiä pois) kattilaan tai vaihtoehtoisesti kulhoon mikroon, ja sulata ne juoksevaksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

6. Kaavi juustokakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita sitten. Anna jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen kiilteen tekemistä.

7. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kuohukerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sitten joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi, sekoittele aina välillä. Kaada sitten varovaisesti puolukkajuustokakun pinnalle ja laita jähmettymään vielä muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle, koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki!
Voit tehdä kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Voit myös pakastaa kakun (sulatus jääkaapissa) ilman kinuskikiillettä.

 

Tutustu uutuustuotteisiimme:

Luomufariinisokeri

Luomutomusokeri

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.