Puolukka-kinuskijuustokakku

Joulun herkullisimmassa juustokakussa eli puolukka-kinuskijuustokakussa on piparipohjan ja kinuskikiilteen välissä vaniljainen puolukkatäyte.

12 tuntia

Arviot (880 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g pipareita (tai muita keksejä)
50 g voita

Juustokakkumassa
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl puolukkapyreetä, -sosetta tai -survosta (makeuttamatonta)
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria 
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Kinuskikiille
1,5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria 
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 liivatelehteä

Ohjeet

1. Vuoraa 20–22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla/reunakalvolla. Vuoraa myös pohja!

2. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ne keskenään. Painele ne sitten lusikalla irtopohjavuoan pohjalle, laita viileään.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi, älä kuitenkaan kovaksi.

4. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja puolukkapyree tasaiseksi massaksi. Kääntele se sitten kermavaahdon joukkoon.

5. Nosta liivatteet (älä purista vesiä pois) kattilaan tai vaihtoehtoisesti kulhoon mikroon, ja sulata ne juoksevaksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

6. Kaavi juustokakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita sitten. Anna jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen kiilteen tekemistä.

7. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kuohukerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sitten joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi, sekoittele aina välillä. Kaada sitten varovaisesti puolukkajuustokakun pinnalle ja laita jähmettymään vielä muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle, koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki!
Voit tehdä kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Voit myös pakastaa kakun (sulatus jääkaapissa) ilman kinuskikiillettä.

 

Tutustu uutuustuotteisiimme:

Luomufariinisokeri

Luomutomusokeri

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.