Puolukka-kinuskijuustokakku - Reseptejä

Puolukka-kinuskijuustokakku

12 tuntia
Joulun herkullisimmassa juustokakussa eli puolukka-kinuskijuustokakussa on piparipohjan ja kinuskikiilteen välissä vaniljainen puolukkatäyte.
Puolukka-kinuskijuustokakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g pipareita (tai muita keksejä)
    • 50 g voita

    Juustokakkumassa

    • 4 dl vispikermaa
    • 200 g vaniljatuorejuustoa
    • 2 dl puolukkapyreetä, -sosetta tai -survosta (makeuttamatonta)
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 4 liivatelehteä

    Kinuskikiille

    • 1,5 dl kuohukermaa
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1,5 liivatelehteä

    1. Vuoraa 20–22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla/reunakalvolla. Vuoraa myös pohja!

    2. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ne keskenään. Painele ne sitten lusikalla irtopohjavuoan pohjalle, laita viileään.

    3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi, älä kuitenkaan kovaksi.

    4. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja puolukkapyree tasaiseksi massaksi. Kääntele se sitten kermavaahdon joukkoon.

    5. Nosta liivatteet (älä purista vesiä pois) kattilaan tai vaihtoehtoisesti kulhoon mikroon, ja sulata ne juoksevaksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

    6. Kaavi juustokakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita sitten. Anna jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen kiilteen tekemistä.

    7. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kuohukerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sitten joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi, sekoittele aina välillä. Kaada sitten varovaisesti puolukkajuustokakun pinnalle ja laita jähmettymään vielä muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

    8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle, koristele haluamallasi tavalla.

    Vinkki!
    Voit tehdä kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä.

     

    Tutustu uutuustuotteisiimme:

    Luomufariinisokeri

    Luomutomusokeri

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;