Piparikuusi ja rinkilät

Kieputtele vaaleasta ja tummasta piparitaikinasta joulukoristeita kotiin: hieno kuusi pöytään tai rinkilöitä, joihin voi sitoa joulunauhan.

PT55M

1 tunti

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

tummaa piparitaikinaa
vaaleaa piparitaikinaa
1 kananmunan valkuainen
3–4 dl Dansukker Tomusokeria
koristerakeita

Ohjeet

Laita vaaleasta ja tummasta piparkakkutaikinasta kaulitut levyt päällekkäin. Leikkaa noin 3 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Siirrä nauhat pellille ja kieputa kierre. Liitä päät yhteen ja muotoile taikinanauhoista eri kokoisia renkaita. Paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Paistoaika riippuu renkaan paksuudesta ja koosta. Jäähdytä. 

Sekoita kananmunan valkuainen ja tomusokeri. Kokoa renkaista joulukuusi, suuremmasta pienempään, kiinnitä renkaat tomusokerikuorrutuksella. Viimeistele latva piparkakkutähdellä ja kuusi pursotuksin ja koristerakeilla.

Rinkilät
Pyörittele vaaleasta ja tummasta piparkakkutaikinasta ohuita tankoja ja pyöräytä ne narun tapaan kierteelle. Liitä päät yhteen ja siirrä rinkilät leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa 180 asteessa 10–12 minuuttia. Jäähdytä. Laita naru tai joulunauha rinkilään ja koristele koti.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?