Mausteiset piparkakut

15 minuuttia + 12 tuntia
Leivo joulupiparkakkuja, joissa maistuvat perinteinen Tumma siirappi, kahvi ja runsaat mausteet.
Mausteiset piparkakut
Arvioi: ( 62 kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 2 tl chipotlechilirouhetta tai 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 ½ rkl kanelia
  • 3 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 250 g voita tai margariinia
  • 2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 2 kananmunaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa

1. Mittaa siirappi, kahvijuoma, mausteet ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna poreilla pari minuuttia.
2. Laita huoneenlämpöinen rasva sekoituskulhoon, siivilöi siirappimausteseos päälle ja sekoita.
3. Lisää haaleaan seokseen sokeri, kananmunat ja jauho-soodaseos. Sekoita sileäksi taikinaksi.
4. Peitä kulho kelmulla ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Ripottele työpöydälle jauhoja, kauli taikina useammassa erässä ohueksi levyksi ja painele haluamasi mallisia piparkakkuja. Paista uunissa 180 asteessa 7–9 minuuttia. Paistoaika riippuu piparkakkujen koosta ja paksuudesta. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker