Vaaleat piparkakut

20 minuuttia + 12 tuntia
Chili ja muut mausteet antavat potkua vaaleille joulupipareille. Leivo vaikka joululahjaksi!
Vaaleat piparkakut
Arvioi: ( 11 kpl)

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 2 kanelitankoa rouhittuna
  • 5 tähtianista
  • 1 tl kardemummansiemeniä
  • 1 tl kokonaisia neilikoita
  • 1 punainen chili silputtuna
  • 3 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 250 g voita tai margariinia
  • 1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 2 kananmunaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta

1. Mittaa vesi, kevyesti rouhitut mausteet ja silputtu chili kattilaan. Keitä poreillen, nestettä haihduttaen noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan siirappi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia.
2. Laita huoneenlämpöinen rasva sekoituskulhoon, siivilöi kuuma siirappi-mausteseos päälle ja sekoita. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
3. Lisää sokeri, kananmunat ja jauho-suola-leivinjauheseos. Sekoita sileäksi taikinaksi.
4. Peitä kulho kelmulla ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Ripottele työpöydälle jauhoja, kauli taikina useammassa erässä ohueksi levyksi ja painele haluamasi mallisia piparkakkuja. Paista uunissa 180 asteessa 7–9 minuuttia, paistoaika riippuu piparkakkujen koosta ja paksuudesta.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker