Piparikuusi ja rinkilät

Kieputtele vaaleasta ja tummasta piparitaikinasta joulukoristeita kotiin: hieno kuusi pöytään tai rinkilöitä, joihin voi sitoa joulunauhan.

1 tunti

Arviot (4 kpl)

Ainekset

tummaa piparitaikinaa
vaaleaa piparitaikinaa
1 kananmunan valkuainen
3–4 dl Dansukker Tomusokeria
koristerakeita

Ohjeet

Laita vaaleasta ja tummasta piparkakkutaikinasta kaulitut levyt päällekkäin. Leikkaa noin 3 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Siirrä nauhat pellille ja kieputa kierre. Liitä päät yhteen ja muotoile taikinanauhoista eri kokoisia renkaita. Paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Paistoaika riippuu renkaan paksuudesta ja koosta. Jäähdytä. 

Sekoita kananmunan valkuainen ja tomusokeri. Kokoa renkaista joulukuusi, suuremmasta pienempään, kiinnitä renkaat tomusokerikuorrutuksella. Viimeistele latva piparkakkutähdellä ja kuusi pursotuksin ja koristerakeilla.

Rinkilät
Pyörittele vaaleasta ja tummasta piparkakkutaikinasta ohuita tankoja ja pyöräytä ne narun tapaan kierteelle. Liitä päät yhteen ja siirrä rinkilät leivinpaperoidulle pellille. Paista uunissa 180 asteessa 10–12 minuuttia. Jäähdytä. Laita naru tai joulunauha rinkilään ja koristele koti.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.